Hjem Nyheter Joachim vant jakten på Bysteinene

Joachim vant jakten på Bysteinene

– Jeg har i lengre tid vært nysgjerrig på hvor mange bysteiner det er igjen og hvor de er plassert. Har kommet over noen av dem tidligere på mine løpeturer i marka. Konkurransen passet meg derfor veldig bra, sier Joachim Abelseth.

Det ble fire joggeturer på Joachim i påsken der han lette etter bysteiner. Han konsentrerte seg om steinene som er plassert fra Strøtvet til Danvik, stein nummer 10 til 39.

På den første joggeturen løp han etter de steinene han visste plasseringen til pluss et par nye rundt Klopptjern.

Det ble en god start.

– Jeg fant i alt seks steiner på denne turen. Det ga håp om å finne en god del steiner, men det skulle vise seg at det ble vanskeligere etter hvert, sier vinneren av bysteinjakten.

– Det som har vært spesielt morsomt med denne jakten er at jeg har kommet over områder der jeg aldri har vært før, f.eks Bekkedalen som går fra Klopptjern til Strøtvet, et vilt og spennende område, som jeg tviler på mange vet om.

Det som er påfallende er at steinene som er plassert i marka ikke er så til forseggjort som steinene som er plassert nærmere byen, sier han.

– Jeg har tro på at det finnes flere steiner som jeg ikke har funnet, spesielt de som er merket på kartet på Nordbykollen og dem som ligger på Strøtvet/Tomineborgdalen. Mine foreldre har vært å sett etter bysteiner 1-5 på Brakerøya, men uten hell, avslutter Joachim Abelseth.

[email protected]