Hjem Kultur Jonas Fjeld klar for Norgesturne

Jonas Fjeld klar for Norgesturne

Etter nærmere 50 år som artist har Jonas Fjeld ikke vært i nærheten av å tenke på at han en dag kom til å toppe salgslisten i USA.

–Det er veldig artig å oppleve å bli kronet med en topplassering på sine eldre dager, forteller Jonas Fjeld om den gjeve Billboard-tittelen.

Gode tilbakemeldinger

Samarbeidet med den amerikanske artisten, Judy Collins, kom i gang for to år siden etter at Jonas Fjeld hadde mottatt en forespørsel fra hennes manager, Kathrine DePaul. I sommerhuset i Sverige begynte Jonas Fjeld arbeidet med å skrive musikken til fire av sporene på albumet «Winter Stories» sommeren 2018.

–Jeg var opptatt av at dette ikke skulle bli et nytt «Best of» album hvor vi spiller gamle sanger en gang til. Det er mer interessant å gi ut nytt materiale, forteller drammensartisten og røper at den eneste beskjeden han fikk av Managementet var at «Angel In The Snow» («Engler i sneen») måtte være med på albumet.

At albumet kom til å få høste vanvittig gode tilbakemeldinger fra både publikum og musikk kritikere i USA, England og Norge er over all forventning, ifølge drammensartisten.

–Vi hørte at albumet kom til å låte fint, men at det kom til å bli så godt mottatt var jeg ikke forberedt på, sier Jonas Fjeld, om albumet som fortsatt ligger på en topplassering på Bluegrass-listen til Billboard.

Take off

Neste måned starter første del av Norgesturneen med premiere i Ibsenhuset i Skien onsdag 5. februar. Dagen etter spiller duoen, Jonas Fjeld og Judy Collins sammen med Chatham County Line og Russell Walden konsert i Modum kulturhus før en dobbeltkonsert i Operaen lørdag 8. februar og Ullensaker Kulturhus på Jessheim søndag 9. februar. Før det hele toppes med fire konserter i hjembyen Drammen, tirsdag 11. og onsdag 12. februar i Drammens Teater.

–Etter nyhetsinnslaget på Dagsrevyen før jul ble det solgt 800 billetter til konsertene i Operaen, forteller Fjeld om to utsolgte hus.

Fjeld melder om travle dager etter at nyheten om topplassering på Billboard ble kjent i desember fra pressen og publikum.

–Hele turneen i februar er utsolgt. Men i april er vi gang med en ny turné i Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø.

Judy Collins 

Den amerikanske artisten og låtskriveren, Judy Collins, debuterte med albumet «A Maid of Constant Sorrow» i 1961. Hennes album «Wildflowers» fra 1967 med singelen «Both Sides, Now» som er skrevet av Joni Mitchell som ga Collins det internasjonale gjennombruddet. En singel som lå på Top 10 på Billboard Pop Singels og ga den amerikanske artisten hennes første Grammy Award for beste folkemusikk opptreden. Den nå 80 år gamle artisten har også hatt stor suksess med «Send in the Clowns» som hun utga i 1975 og er en aktiv artist som holder konserter både innen- og utenlands.

–Judy har langt flere spillejobber i året enn det jeg har, sier Fjeld og forteller at han alltid har likt musikken til Judy Collins. Hun er en inspirerende artist, summerer Fjeld.

Lydbilde

Det er de samme musikerne som spiller på albumet som står på scenen sammen med Jonas Fjeld og Judy Collins under Norgesturneen.

–Det er moro å samarbeide med Chatham County Line og pianisten Russell Walden, roser drammensartisten, som har skrevet musikken til fire av de totalt 11 sporene på «Winter Stories».

–De fire nye sangene med vinterstemning lagde på sommeren. Mens Dave Willson i Chatham County Line, Russell Walden og Hugh Moffatt har skrevet tekstene til «Winter Stories», «Bury Me With My Guitar On», «Sweet Refraine» og «Frozen North».

Albumet er et perfekt lydbilde for både Judy Collins og meg, forklarer Fjeld.

–Lydbildet minner om tiden da Judy Collins begynte sin musikalske karriere med det akustiske preget. Og ut ifra tilbakemeldingene fra det amerikanske publikummet så er inntrykket at de synes at stemmene våre passer godt sammen, sier han og forteller om spontane rop og klapping under konsertene.

[email protected]