Hjem Nyheter Jubilant med blomstrende fokus

Jubilant med blomstrende fokus

Fredag feiret Ellen Haugen 68 år. Det markerte hun med champagne sammen med to barndomsvenninner hjemme på terrassen i sin nye leilighet på Bragernes Atrium – og selvsagt også med ny blomst for dagen.

–Jeg klarte ikke å gå forbi Tillas blomster uten å kjøpe en ny plante. Ikke i dag heller. Jeg klarer egentlig aldri passere en blomsterbutikk tomhendt, sier hun og smiler.

Og det er også det som er hennes store lidenskap. Blomster i alle farger og fasonger. 5.000 kroner i året er det hun setter av for å få sin åtte kvadrat store terrasse til å fremstå som en fargerik oase.

Under sine åtte år i Fuengirola i Spania hadde hun en bolig som bugnet av blomster. Dette bildet er tatt fra Ellen Haugens terrasse og viser litt av trillingblomsten. Foto: Geir A. Arneberg

–For meg er blomster selve livet. Det frodige, fargesprakende og livlige. Jeg har alltid vært opptatt av blomster, sier hun.

I kassene utenfor hennes 50 kvadrat store leilighet må nemlig standardbuskene finnes seg i å spille annenfiolin.      

Syk og på vandring

Ellen Haugen jobbet i forsikringsbransjen til hun ble 50 år. Da ble hun trygdet. Lungesvikt og revmatiske lidelser gjorde henne til klimaflyktning, etter å ha bodd ett år på Senja. Derfor ble det åtte år i Spania. Der ble helsen gradvis bedre. Etter mange og lange gåturer i det varme klimaet ble 30 prosent lungekapasitet forbedret til 42 prosent. Da kunne hun tenke på hjemlandet Norge igjen.

At det denne gang ble Drammen falt kun tilfeldig.

–Det var mest fordi jeg fikk tilgang på en leilighet jeg kunne tenke meg, og til en pris jeg kunne klare. Det har jeg ikke angret et sekund på, sier hun om valget hun tok i 2016.

–Drammen er Norges flotteste by. Elvepromenaden alene er jo så vakker. Fantastisk å kunne bo midt i sentrum, og samtidig ha en slik stillhet rundt seg, sier hun.

Ellen Haugen fra Bærum fylte 68 år med barndomsvenner på besøk hjemme på terrassen. Og selvsagt med blomster i fokus.Foto: Geir A. Arneberg

Blomstrende venninner

Hennes to venninner er også hektet på blomster. Den ene litt mer enn den andre. Mona Selvaag er både gartner og blomsterbinder.

 –Jeg får selvsagt noen gode råd underveis. Men for meg betyr blomster intuisjon og egne valg. Vi ønsker alle å mikse og sette sammen blomster på vår egne måte. Sånn er jeg også, sier Haugen.

Innerst i hjørnet på den lille terrassen står et stort lerketre som Ellen fikk av venner på Union Brygge for et par år siden. Det er det eneste treet hun får til å overvintre. Ellers må alle blomster kjøpes nye for hver sesong, og bedet lages nytt hvert år.

Og de pengene har førsteprioritet på 68-åringens konto.

For all fremtid.

[email protected]