Hjem Kultur Jubileumskonsert inspirerer

Jubileumskonsert inspirerer

– Det var dette orkesteret som tente gnisten, forteller Skalstad, som for halvannen uke siden ble valgt som dirigent for KORK under Stjernekamp på NRK. 

 

Attraktiv for KORK

Kringkastingsorkesteret vil gjerne ha ham til slike prosjekter, særlig kjent som han er som opera- og ballettdirigent for store orkestre over hele Europa. En god dirigent kan sikkert sammenlignes med en god fotballtrener. Han eller hun kan løfte laget på kort tid. 

– Jeg var 11 år første gangen jeg fikk spille en symfoni med dette orkesteret. Vi spilte Tsjajkovskijs 6. symfoni – og det var en stor opplevelse. I Drammen Symfoniorkester har det alltid vært kloke, voksne amatørmusikere som visste å ta seg av de unge. Slik er det nå også. Det føler jeg meg sikker på. Det har alltid betydd mye for meg å få dirigere dette orkesteret ved så mange anledninger. I løpet av akkurat dette prosjektet har orkesteret løftet seg mange hakk. Det er ingen enkel musikk vi har gitt oss i kast med, forteller han til Byavisa.

BØRRE EIRIK HELGERUD

 

Nesten fullsatt

Jubileumskonserten ble gjennomført på hovedscenen i teateret med en nesten fullsatt sal. Og publikum viste tydelig sin begeistring gjennom heftig applaus for de mange ulike og svært varierte stykkene. Her var alt fra marsj til opera til Champagne-galoppen.

Hele tre solister var hentet inn: Den unge Musikkhøyskolestudenten, orkesterets egne Hallvard Holm Høgemo som framførte Max Bruch avanserte fiolinkonsert, sopranen Mariann Fjeld-Solberg fra Mjøndalen som framførte berømte arier av Mozart, Puccini og Dvorak, og den internasjonalt anerkjente pianisten Christian Ihle Hansen som framførte den jazzinspirerte Rhapsody in Blue av Gerswin.

Og selvsagt måtte orkesteret avslutte med sitt signaturstykke, Bojarenes inntogsmarsj av Drammens egen Johan Halvorsen. NRKs Arild Erikstad loste det hele i havn som konferansier.

[email protected]