Hjem Kultur Jubileumsutstillingen «Vår 35. vinter» på Gulden

Jubileumsutstillingen «Vår 35. vinter» på Gulden

«Vår 35. vinter» viser 10 av galleriets kunstnere: Peter Esdaile, Åke Berg, Jan Olav Forberg, Rolf Nerli, Torbjørn Morvik, Lars Løken, Charlotte Engelhaart, Eva Solheim, Hanne Tharaldsen, og Karoline Kaaber. 

De deltagende kunstnere er alle nære samarbeidspartnere av Galleriet. Noen har vært med helt siden 1980 tallet og andre har kommet til gjennom årenes løp. Alle har stilt ut inntil flere ganger tidligere og er å beregne som våre mest sentrale kunstnere. Alle stiller med helt nye originalarbeider.

Årets bedrift

Det er for lengst at Gulden Kunstverk har markert seg på det nasjonale kunstkartet. Galleriet kan se bakover som mottaker av Nedre Eiker kommunes kulturpris i 2002 og utmerkelsen «Årets Bedrift», tildelt av Nedre Eiker Næringsråd i 2011. Utstillinger gjennom 35 år har alltid holdt høy kvalitet der man kan trekke frem store navn som bl.a. Bjarne Melgaard, Frans Widerberg, Pushwagner, Magne Furuholmen, Per Ung, brødrene fra Flatdal og Drammen, Erlend og Terje Grøstad, og H. M. Dronning Sonja. I året som kommer ventes store utstillinger med sentrale navn, bl. a. Karl Erik Harr i mai og juni og den meget lovende Frank Brunner i oktober. 

Byggehistorie

Parallelt med utstillinger har Gulden Kunstverk som privat galleri hatt en byggehistorie som savner sidestykket. Det hele startet med restaureringen av den 100 år gamle låven på 1980 tallet, etterfulgt av nytt kontor og rammeverksted i 1998. Det største løftet imidlertid ble påbegynt i påsken 2003 og resulterte i åpning av Norges vakreste galleri høsten 2006. Siden kom gitarverksted i 2011 og lagerbygg som ventes å stå ferdig i løpet av 2020. Utstillinger og bygge virksomhet har gått hånd i hånd. Brikkene faller på plass, som de alltid har gjort for Gulden Kunstverk.

Men nå er det «Vår 35. vinter» som gjelder, en utstilling som også markerer at Gulden Kunstverk er blitt en del av Drammen kommune.

Utstillingen varer til og med søndag 16. februar.