Hjem Kultur Julesang i hjembygda

Julesang i hjembygda

Portåsen viderefører fokuset på lokale og regionale artister når årets julekonsert arrangeres søndag 8. desember. I kombinasjon av nye og gamle melodiskatter skal Eline Roa Gran fra Krokstadelva sammen med May Kristin Kaspersen, Magnus Aannestad Oseth og superfinalist i MGP junior 2018, Fredrik Amadeus Sannerud (13) sette publikum i julestemning i naturskjønne omgivelser.  

Sang og musikaler

Eline Roa Gran var godt scenevant da hun i 2016 bestemte seg for å videreutvikle talentet og ble et av medlemmene i jentegruppa «Seven». For allerede som seksåring sang hun i Nedre Eiker Microgospel. Hun har også erfaring som skuespiller med hovedroller i musikaler som «Annie junior» i Nedre Eiker Barne- og ungdomsteater (NEBUT), Ingrid i «Jakten på juleskurken» i Drammens Teater og som Helga i «Hulens hemmelighet» i Sølvgruvene i Kongsberg.

I «Seven» har 13-åringen fra Krokstadelva holdt konserter rundt i hele Norge de siste årene. Og etter å ha lekt med tanken om å melde seg på MGP junior bestemte fire av medlemmene i jentegruppa seg for å følge drømmen. I fjor sto gruppa på scenen i Telenor Arena og sang seg til topps i den nasjonale melodikonkurransen på NRK.

– Vi lagde sangen «Forandring» og meldte oss på. Også gikk det kjempebra! Og det var veldig gøy, minnes Eline Roa Gran

Juleturné

Eikerværingens største øyeblikk hittil i karrieren er da hun sammen med Savannah Elisenberg Løver fra Mjøndalen, Maria Elisabeth Heitmann fra Nærsnes og Bettina Ranvik fra Bærums Verk vant MGP junior i fjor høst. Seiersrusen hadde knapt lagt seg i fjor før kvartetten la ut på MGP junior julekonsertturné. I løpet av tre uker spilte de som fjorårets vinner sammen med fire finalistdeltakere fra MGP junior 2017 hele 18 konserter i Sør-Norge.

– Jeg måtte faktisk skrives ut av skolen de tre ukene med juleturné, men jeg kom fint inn i klassen igjen etterpå, forteller hun.

CV-en til 13-åringen fra Krokstadelva fylles stadig opp av nye prosjekter.

– Å drive med noe jeg synes er veldig moro er en stor inspirasjon, men jeg er såpass ung at jeg ikke har tatt stilling til om sang og musikk kan bli noe jeg kan leve av som voksen, sier Eline Roa Gran.

Portåsen

Under sin første julekonsert i Portåsen skal Eline Roa Gran få publikum i julestemning med blant annet «Selmas sang», kjent fra Snøfall på NRK og «Jeg så mamma kysse nissen».

– «Jeg så mamma kysse nissen» har jeg et nært forhold til, så jeg gleder meg til å synge den på Portåsen. I tillegg skal Fredrik og jeg synge noen duetter sammen, hvor den ene er «Shallow», sier hun.

[email protected]