Kai Gustavsen går fra Jazzfestivalen på Kongsberg til rådgiverstilling i Fylkeskommunen. Foto: Thomas Hegna/Kongsberg Jazzfestival

Kai Gustavsen blir rådgiver i fylkeskommunen

Skrevet av Bjørn Larsen
18.06.2020 08:30 - OPPDATERT 19.06.2020 08:34

Som Byavisa skrev mandag forlater mangeårig festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival, drammenseren Kai Gustavsen jobber. Nå er det klart at han er ansatt som seniorrådgiver i Viken fylkeskommune.

Kai Gustavsen skal arbeide i seksjon for kulturutvikling, en del av rådsområdet kultur og mangfold i Viken fylkeskommune.

- Her får jeg mulighet til å jobbe med forvaltning og utvikling av festivalfeltet, musikkfeltet, internasjonalt kulturarbeid og kulturnæringer. Utvikling er noe av det viktigste alle kulturledere bør driver med. Jeg føler derfor at jeg har jobbet med kulturutvikling i hele min karrière, både innenfor kommunal forvaltning, halvoffentlig kulturvirksomhet og i den mest kommersielle delen av kulturnæringene, forteller Kai Gustavsen. 

Bred kompetanse
Fylkesråd kultur og mangfold, Camilla Sørensen Eidsvold, ønsker på Vikens hjemmesider Kai Gustavsen velkommen på laget.
- Vi ser fram til at Kai kommer til Viken og bidrar med sin brede kompetanse på kulturfeltet. Viken er en mangfoldig kulturregion med et stort potensial innenfor områdene festival, musikk, internasjonalt kulturarbeid og kulturnæringer. Viken fylkeskommune ønsker å bidra til kunstnerisk utvikling og verdiskaping. Det blir en sann fryd å slippe til en så kompetent person som Kai til å jobbe med utvikling på disse fagområdene, sier fylkesråd for Kultur og mangfold Camilla Sørensen Eidsvold.

Kai Gustavsen vil starte i jobben 1. oktober, med kontor i fylkeshuset i Drammen, og hele Viken fylke som arbeidsområde.

[email protected]