Hjem Arkiv Kanskje Drammens mest prominente besøk?

Kanskje Drammens mest prominente besøk?

Tore Opdal Hansen med celebre gjester i Drammen.

Middagen ble arrangert tirsdag 11. juni i rådhusets storstue med cirka 30 gjester fra inn- og utland. Fredsseminaret på Hotel Continental i Oslo 12. juni har invitert nobelprisvinnerne Frederik Willem de Klerk (1993) og Lech Walesa (1983) til å snakke om menneskerettigheter og menneskehandel.

Seminaret arrangeres av The Oslo Center og Foundation Dialogue for Peace med temaene fredfull sameksistens, religiøs toleranse og menneskehandel.

– Kanskje dette internasjonale besøket er det mest spesielle i hele Drammens historie? spør Tore Opdal Hansen, og nevner noen av middagsgjestene: Frederik W. De Klerk, tidligere president i Sør Afrika fra 1989-94, flere høytstående politikere, som blant annet statsministeren fra Bahrain, superkapitalist David Steward fra USA, Kongos dronning Diambi Fanny Kabatusuila og Anna Kajumulo Tibaijuka, parlamentsmedlem i Tanzania og tidligere FN-representant for å nevne noen.

Før gjestene satte seg til bords fikk de, på grunn av regnværet, en kortversjon av byhistorien fortalt av ordføreren. Utsikten over byen fra Spiralen satte fredsdeltakerne stor pris på.

Også middagen falt i smak: Forrett salat med laks, mango, avokado og emulsjon av koriander og sitron og melbatoast. Hovedrett: Okse indrefilet, peppersaus, blanchert blomkål og brokkoli og gratinerte poteter og til dessert friske jordbær med vaniljeis.

[email protected]