Hjem Sport Kenneth hedres i kampsportmiljøet

Kenneth hedres i kampsportmiljøet

12 år gamle Kenneth Fjeld fra Krokstadelva fikk den vanskelige beskjeden fra legene etter at han lå syk av en blanding av sykdommer som var blant annet kraftig astma og kyssesyken.

– Til slutt måtte pappa bære meg rundt for å gjøre de nødvendige tingene, forteller han.

Elsket Chuck Norris filmer

Men et besøk fra onkel som tok med seg filmer av Chuck Norris og som var ment for voksne ble redningen skulle ingen tro. Selv om foreldrene var litt imot at tolv år gamle Kenneth skulle se på dem, så fikk Kenneth det som ville.

Chuck Norris  er en amerikansk skuespiller, kjent for sin rolle i  blant annet TV-serien Walker Texas Ranger.

– Jeg ønsket å bli som Norris. Han var så tøff og sterk, sier Kenneth.

Tolvåring bestemte seg der og da at han ville begynne på karate og trosset rådene til legene. Han så seg aldri tilbake.

Kenneth har nå gradert 46 sorte belter og har tre nye er på vei i juni. Han har oppnådd Sort Belte i Japansk Karate og i Chuck Norris System Karate hvor han i 2018 mottok sin 5. grad og mastertittelen av grandmaster Chuck Norris.

Blir hedret

Han har fått den store æren av å bli utvalgt av Styret i United Fighting Arts Federation til å bli inkludert i en svært prestisjefylte boken 2020 Who`s Who, som skal hedre livsverket til Grandmaster Chuck Norris, hans bidrag til kampsport gjennom filmer, tv-serier, United Fighting Arts Federation (UFAF) og KickStart.

– Her vil jeg også bli innsatt med biografi og min historie, og motta ett hedersbevis fra forlaget og organisasjonene bak prosjektet, sier han.

Dette bildet er tatt når Chuck Norris var på besøk i Krokstadelva. Fra venstre Loida Arano Fjeld, Kenneth Fjeld, Shaun Vincent Arano Berntsen, Gena O`Kelley Norris, Keana Louise Arano Fjeld og grandmaster Chuck Norris. Foto: PrivatÅ trone med store mestere som Chuck Norris, Benny «The Jet» Urquidez, Allan Steen, Bill «Superfoot» Wallace og mange flere, alle store og legendariske personligheter innen kampsport, er stort for han.

– Det er helt surrealistisk. Her har du alle de store navna i kampsportmiljøet og en vanlig nordmann. Dette betyr mye for meg, sier Kenneth.

Serien av bøker «Who`s Who» inneholder biografier av Kampsportmestre og pionerer innenfor kampsport, og er designet til å være en motiverende og inspirerende historiebok innen kampsport for dens lesere.

Lanseringen er en stor hendelse i kampsportmiljøet hvor kjente grandmastere og mastere fra hele verden er utvalgt til å dele sin historie både boken, men også online foran tilskuere i hele Verden.

Arrangementet online skal holdes av American Martial Arts Alliance Foundation, som er dedikert til å utvikle vekst og utvikling innen kampkunst. Bak prosjektet står Professional Karate.

Kampsport er livet

For Kenneth har kampsport blitt et livstil, og det er ikke bare han som bruker mye tid på trening, hele familien er engasjert og driver med kampsport.

– Uten mye støtte fra familien min hadde jeg aldri klart det, sier han.

Men viktigst for han er å motivere andre.

– Uansett hvem du er så kan du oppnå dine drømmer, så lenge du jobber hardt nok, sier han og håper at hans historie kan bidra til å motivere andre, sier Kenneth Fjeld til Byavisa.

[email protected]