Hjem Nyheter Kinosjefens hete filmhøst

Kinosjefens hete filmhøst

– Vi hadde en litt svak start på året, så det var etterlengtet at vi endte opp med mange gode filmer på plakaten og 50.000 besøkende denne sommeren, sier Steinar Johansen.

Etterlyser   

Han sammenligner sommerens besøkstall med 2017. Et år der været var ustabilt og publikum strømmet til kinoen.

– Vi ser at antallet publikummere øker når været er dårlig. Men vi er også avhengig av gode filmer i sommerhalvåret for å trekke publikum, sier han men understreker at han savner norske filmer på kinoplakaten i sommerhalvåret.

– Filmprodusenter tar dessverre ikke sjansen på å sette opp norske filmer på sommeren fordi de er redde for en historisk betinget virkelighet om at fint vær i sommer-Norge betyr at alle på stranden. Slik er det ikke.

Johansen viser til siste års besøkstall.

–Mange som har fri tilbringer ofte tiden hjemme om sommeren. Det gjenspeiles ved at mange foretrekker å gå på senere forestillinger enn ellers i året. Det har amerikanerne forstått. Derfor topper også amerikanske filmer besøkstallet hvert år.

Løvens konge på topp

Omlag like mange har sett «Løvenes konge» i originalversjonen som med norsk tale på filmen som hadde verdens-premiere 17. juli. Familiefilmen topper dermed salgstallet i skolens sommerferie hos Drammen Kino AS med sine 14.651 besøkende innen utgangen av forrige uke. Speiderman «Far from home» landet på andreplass med sine 7.069. Deretter følger «Kjæledyrens hemmelige liv» på tredjeplass og 4.217 besøkende. 4.199 har sett «Fast & Furious», 3.176 «Annabelle» og 1.531 «The Rocketman»

Presset på norske filmer er stort når det nye skoleåret starter skal vi tro Steinar Johansen.

Denne høsten slippes 15 norske filmer i ulike sjangere i løpet av en tre måneders periode. Den første hadde premiere 23. august.

– «Askeladden» hadde vi stor tro på. Det ble en suksess. I slutten av september hadde «Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant» premierer. Også de har fått en god start. Likeså «Detektivbyrå Nr.2 Operasjon Mumie» som bygger på boka til Jørn Lier Horst.

«Villmarksbarna» er en kjent NRK-serie. Nå i oktober har filmen med samme navn premiere på norske kinoer. I høst vises også filmen «Brillebjørn» på kino. Og «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» har premiere i november, forteller Johansen om de kommende barnefilmene.

Andre juledag har den norske katastrofefilmen «Tunnelen» premiere. «En film med et intens spenningsdrama om en ulykke i en tunnel, som raskt eskalerer til å bli en kamp om liv og død for de involverte», ifølge produsenten.

Komedien «Swingers» og nyinnspilling av grøsseren «De dødes tjern» er også to norske filmer som har premiere denne høsten. Med mange norske filmpremierer i løpet av få måneder er Johansen redd for at filmene skal overskygge hverandre.

– Hele bransjen oppfordrer om at det må slippes filmer om sommeren også for å unngå en fullstendig kannibalisme etter en lang og tørr filmperiode, sier han.

Summer på Facebook

Helt fra det ble kjent at det kommer en filmversjon av tv-serien «Downtown Abby» har det ifølge Johansen summet på Facebook-siden til KinoCity.

– Lenken er allerede delt mange ganger av vårt voksne publikum og det synes godt i kommentarfeltet.

Av andre store filmer har familiefilmen «Toy Story 4» premiere i høst. «Once Up On The Time In Hollywood» med en stjernespekket rollebesetning er regissert av Quentin Tarantino hadde premiere sist helg.

I sommer har sal 2 fått en oppgradering. Stoler og tepper er byttet ut, samtidig som et nytt og moderne lydanlegg er installert. Sal fem og seks som skal oppgraderes neste år.

– Med disse oppjusteringene vil alle salene være fullstendig oppgradert, forteller kino-direktøren.

Også foajeen oppgraderes denne høsten med nytt gulv, nymalte vegger og nye møbler. Og i løpet av vinteren skal også toalettene pusses opp.

[email protected]