Hjem Nyheter Klar for å lade batteriene, og mye tid med familien

Klar for å lade batteriene, og mye tid med familien

Hvor skal du tilbringe påsken i år?

– Påsken i år skal tilbringes hjemme. Det er faktisk en av feriene vi ofte tilbringer hjemme. Her har vi nærhet til skog og mark, og har hage med hagestue som vi pynter litt ekstra til påske. Med bålpanne på utsiden hvor vi griller pølser, spiser kvikk lunsj og drikker kakao, gir dette skikkelig påskestemning.

Har du noen tips til aktiviteter som man kan gjøre sammen på minst to meters avstand?

– Jeg er selv veldig glad i å bevege meg ute. Så gå turer, ta en joggetur, finn et hyggelig sted og å nyte solen ute, er alltid hyggelig. Vi har blitt en stor og ny kommune. Her er det mulighet til å utforske nye steder i kommunen. Jeg har sammen med DNT Drammen og omegn lansert en kampanje som heter #finnegnestier. Jeg utfordrer alle til å bli med på den.

Det sendes også mye spennende påskekrim gjennom påsken, eller man kan lytte til påskekrimmen på radio. Det kan også være tiden for å se yndlingsfilmen i reprise og lytte til god musikk. Mange artister har live-streaming som også kan ses i opptak. Ellers anbefaler jeg KulturAID som har gått tre dager i uken live i Drammen. Disse er det fullt mulig å se i opptak, noe som jeg anbefaler. Imponerende hvor mye bra vi har å by på i Drammen.

Ellers er påsken tiden for ulike spill. Vær sammen med de nærmeste og finn fram kort, eller ulike brettspill og ha det hyggelig sammen. Jeg har også registrert at det er blitt populært med puslespill i tiden vi nå er i. Det er en aktivitet som jeg kan anbefale og som jeg liker veldig godt. Dette kan man fint gjøre med sine nærmeste i samme hus uten å ha 2 meter i mellom.

Hva gjør du for å begrense smitte? Og har du noen råd til andre om hva de bør gjøre?

–Jeg følger alle rådene som er gitt fra sentralt. Passer på å ha god håndhygiene, har alltid med meg antibac, holder to meter avstand og begrenser omgang til bare de helt nærmeste. Det vil si mann og barn. Er blitt en «racer» på Teams, så digitale møter er redningen for mange i jobbsituasjon i disse dager.

Hva håper du å få i påskeegget?

– Jeg har allerede fått påskeegg fra min mann. Det inneholdt masse spennende godteri. Egentlig så er ikke innholdet det viktigste, det er mest overraskelsen som jeg setter så stor pris på.

Har du tips til bok, spill, serie og film?

– Jeg skal så absolutt se påskekrim i år, så blir å se den som går på NRK. Bruker å høre den som går på radio også. Ellers er min favorittserie Peaky blinders. Det er flere stede hvor du kan se den. Påsken er vel tiden for å lese krim, selv om det ikke er helt min sjanger. Jeg liker å lese litt mer humor, så kanskje hyttebok frå helvete med Are Kalvø passer i disse dager? Den gir de fleste en god latter.

Har du noen faste påsketradisjoner?

–Vi har alltid lammelår på påskeaften. Hvis det er snø går vi alltid lengre skiturer, men nå er det turer opp i skogen. Dessverre har jeg ingen små barn lengre. Når de var små satt alltid jeg sammen med mannen min på langfredag og forberedte rebus fra påskeharen om hvor påskeeggene ligger. Eggen ble «snik» lagt ut mens vi var ute en tur. Det savner jeg veldig.

[email protected]