Hjem Nyheter Klare til å servere i nostalgisk lokale

Klare til å servere i nostalgisk lokale

I mars slo eierne av Café Picasso seg konkurs som følge av koronapandemien. I perioden før selskapet endte i skifteretten var Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning (56) i dialog med de gamle eierne om et eventuelt oppkjøp av kafeen.

– Det var rett og slett for galt at en institusjon i Drammen som det Café Picasso er skulle ga tapt på grunn av en koronapandemi etter 34 år. I løpet av alle disse årene har kafeen vært mange drammenseres «andre hjem», fylt med minner og møter, forteller eier av Café Picasso, Ragnhild Larsen-Nyhus Haaning.

Nostalgi og business 

Haaning mener beliggenheten i Erik Børresens allé er ideell når det nye sykehuset på Brakerøya begynner å ta form.

– Aksen fra Bragernes torg til sykehuset kommer til å endre seg. Den vil trekke byen sammen, men samtidig utvide den på en ny måte, sier hun, og berømmer familien Aass som har tatt vare på bygningsmassen i området på nedre del av Bragernes.

–Miljøet rundt er veldig koselig. Og i tillegg er det den eneste alleen som er bevart i Drammen, bortsett fra den nyetablerte i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate. Det gjør at dette prosjektet inneholder både nostalgi og business. Det vil ha livets rett, mener Haaning.

«Det franske hjørnet» i den nyoppussede bakgården på Café Picasso er dekorert av Eric Ness Christiansen og Mikael Noguchi. Foto: Marianne M. Jonassen

Paris inspirert 

De som startet Café Picasso i 1986 reiste til Paris for å kjøpe inn interiøret på et av verdens største loppe- og kremmermarked «Porte de Clignancourt».

– Baren, lampene, plakatene og bildene. Ja, egentlig alt du ser her inne er kjøpt der. Så sånn sett sitter du fysisk i omgivelser hentet fra Paris – midt i Drammen.

Opprinnelig var Café Picasso en fransk bistro, men i løpet av de siste 34 årene har menyen blitt preget av forskjellige trender.

– Enkelte av trendene har hengt godt igjen disse årene. Noe den lukkede Facebook gruppen «Venner av Café Picasso» minner oss om, sier hun, og forteller om sterke ønsker om å få gamle retter på menyen igjen.

– Klassikere som Nachos i ordinær og veggie utgave, og sjampinjong-toast er vi glade for å kunne servere gjestene igjen.

Bydelscafé 

Målet til Haaning er å skape en atmosfære som innbyr til gode samtaler over et glass god vin, sammen med en liten eller litt større rett.

– Vi har allerede fått gode tilbakemeldinger fra de som har flyttet inn i leilighetene på Grev Wedels plass. De uttrykker glede over igjen å kunne nyte et smørbrød og kanskje en snaps en tidlig ettermiddag. Samtidig er det koselig å se at vi omfavner de forskjellige kundegruppene i løpet av dagen, forteller Haaning og frister med både veganske og kjøttretter.

Bord og stoler har fått en oppussing, mens menykartet er i ferd med å ta form.

– Monica Møbelstopper i Øvre Torggate har gjort en kjempejobb med å restaurere de originale møblene som ble kjøpt inn i Paris i 1986, roser kaféeieren.

Rask levering

Fra det siste dokumentet var signert tok det 14 dager før skjenkebevillingen var på plass.

– Det må være Norges raskeste behandling av en skjenkebevilling. Jeg bøyer meg i støvet for rask saksgang, smiler Haaning.

Daglig leder Camilla Johnsrud ved Café Picasso gleder seg til å ta imot kafégjestene tirsdag 2. juni.

–Jeg har savnet gjestene siden forrige eier måtte begjære seg selv konkurs, sier Johnsrud og røper at konseptet «after noon» tea vil bli gjenopptatt til høsten.

–Det er allerede reservert bord på åpningsdagen. Vi har tro på at både stamgjester og nye vil finne seg godt til rette igjen, sier Johnsrud.

[email protected]