Hjem Nyheter Klart for Hauern på søndag

Klart for Hauern på søndag

– Vi håper å se flest mulig skiløpere i sporet under Hauern-uka. Enten folk går hele eller halve Hauern, med eller uten tidtaking. Dette er et arrangement for hele familien og for alle som trives med ski på beina. I mål venter lapskaus og drikke på alle, reklamerer rennleder Jens R. Myhra med.

Finnemarka Idrettslag
Arrangøren er Finnemarka Idrettslag, en kanskje noe ukjent idrettsklubb for de fleste drammensere. – Dette er en paraplyklubb for alle arrangørklubbene, og navnet viser tilhørigheten til marka vi bruker, sier rennlederen. Å arrangere Hauern er en enorm dugnadsinnstas fra rundt 100 mennesker fra mange foreninger, og Jens R. Myhra selv er rennleder for 19. gang! Ikke mindre enn meget imponerende av pensjonisten. De som står bak dette store arrangementet er for øvrig Drafn, Drammen Strong, Sturla, Sjåstad /Vestre Lier, Lier IL, DNT Drammen og Omegn, Drammens Sportsfiskere, Drammen kommune og Lier kommune. 

Mange arrangementer
Da Minneløpet startet i 1966, var det kun det ene arrangementet. Nå er det nesten ei hel Hauern-uke. Det hele starter med Natthauern for ski og fatbike tirsdag 28. januar, så følger Spiralrennet for barn og juniorer torsdag 30. januar og Minihauern for de minste lørdag 1. februar. Selve Hauernsøndagen 2. februar går Hauern 2020 (Minneløpet), Halvhauern, Thorleif Haug Marsjen og Familiehauern av stabelen. Minneløpet er for øvrig også i 2020 registrert som seedingrenn til Birken, Vasaloppet og Holmenkollmarsjen. 

[email protected]