Hjem Nyheter Raw Air – helt rått!

Raw Air – helt rått!

Det er i Vikersund det skjer selv om arrangementet starter 6. mars i Holmenkollen før hopperne tar turen videre til Lillehammer og Trondheim. Finalen er altså 15. mars i Vikersund.

Det er nå gått 24 år siden hoppsjefen selv var skihopper og hoppet i Vikersundbakken.

– Nå flyr dem jo på en helt annet måte, forteller han. Og ikke minst har utstyr og teknikk blitt mye bedre nå.

– Samtidig som det har blitt betydelige mindre skader nå enn før, sier Bråthen som nå har vært Norges hoppsjef i nesten 16 år.

RAW AIR finner sted i fire forskjellige norske byer. De fire bakkene har alle unike kvaliteter og utfordringer. Her ser du Vikersundbakken. Foto: Marianne M. Jonassen.

Fullt kjør

I år er det fjerde året at det arrangeres Raw Air. Ifølge hoppsjefen er dette er en av de tøffeste konkurransene vi har her i landet, og flere av utøverne synes at det er mer stas å vinne Raw Air, enn for eksempel hoppuka.

– Du suser jo nedover i 130 km i timen, og visuelt ser du at alt er helt flatt. Hadde flere kjent på den følelsen hadde det nok vært fullt her, sier Bråthen.

I Raw Air hopper man 10 dager i strekk uten noen pauser.

Norske håp

Flere store navn fra verdenseliten i skihopp kommer, men fordelen for norske utøvere blir jo at alt blir på hjemmebane. Alle de beste norske hopperne stiller med Marius Lindvik, Robert Johansson, Johann André Forfang og Daniel-André Tande i spissen. I tillegg

Jentene deltar også for fullt. Norsk håp Maren Olstad Lundby, en av verdens absolutt beste kvinnelige hopper.

Maren vant den første utgaven av kvinnenes Raw Air i 2019, etter å ha vunnet rennene på Lillehammer og i Trondheim.

– Maren er helt klart den største vi har nå, sier Bråthen.

[email protected]