Hjem Nyheter Konfliktrådet vil mekle på video

Konfliktrådet vil mekle på video

 -Vi er glade for å komme i gang igjen i denne krevende tiden hvor konflikter lett kan oppstå, sier leder i Konfliktrådet Sør-Øst, Torhild Jensen.

Konfliktrådet tilrettelegger for møter slik at de som har en konflikt kan snakke sammen og kanskje finne en løsning begge kan godta. Tjenesten er gratis.  

All meklingsaktivitet i landets konfliktråd ble stanset da koronarestriksjonene ble innført. Tiden har vært brukt til å sikre gode rutiner for parter og meklere som møtes over telefon eller video. Konfliktrådsleder Torhild Jensen sier det var viktig å raskt kunne tilby alternative meklingsmøter som kan fungere godt til tross for unntakstilstanden landet befinner seg i – og som vi ikke kjenner varigheten av.

Ikke alle typer saker vil egne seg. Her vil Konfliktrådet Sør- Øst i samarbeid med partene avgjøre det. Det er også en forutsetning at partene i meklingen godtar at deres konflikt mekles via telefon eller video, sier Torhild Jensen og presiserer at alternativet benyttes til unntaksperioden er over og det igjen kan tilrettelegges for møter ansikt til ansikt.

 – Vi erfarer at mange har behov for å høre om det vanskelige de står i kan egne seg for konfliktrådet. Våre telefonlinjer er åpne og konfliktrådene tar imot saker som før, både fra publikum og fra politiet, sier konfliktrådslederen.  

Konfliktrådet Sør-Øst har 13 ansatte og 65 meklere.

[email protected]