Hjem Sport Konnerud er klare for ski-NM

Konnerud er klare for ski-NM

Madsen er ekte Konnerudgutt som selv har vært aktiv skiløper for KIL og fremdeles er skiløper-pappa med datter Caroline på startstreken under NM på hjemmebane. Han har vært leder for skisprinten i sentrum gjennom flere år, og nå kan han altså også tituleres som både «Skisprint-general» og «NM-general». Formelt heter det vel leder av organisasjonskomiteen for World Cup Drammen og leder av organisasjonskomiteen NM2020. 

Svære greier
– Dette blir svære greier for både Konnerud IL og ikke minst Drammen kommune. På startstreken vil det hver dag være 10 til 15 parautøvere, rundt 80 dameløpere og omtrent 260 herreløpere. Det blir ca 350 startende hver dag i tre dager etter hverandre og rundt 600 totalt på stafettene på søndag. Her vil publikum helt sikkert se både de nasjonale stjernene og lokale skiløpere fra Eiker, Lier og Drammen, sier Madsen. Påmeldingsfristen går ikke ut før 26. januar, så først da har arrangørene helt kontroll på hvor mange løpere som finner veien opp til Sletta på Konnerud.

Arne Madsen regner også med at alle de nasjonale skiheltene stiller til start under NM siden det er en mesterskapsfri sesong. Resultatene under NM vil nemlig være utslagsgivende for uttak til World Cup Skandinaviske Skitouren som arrangeres fra Sverige til Norge i midten av februar. 

Uansett vær på Konnerud
– Med den svært så milde og ustabile vinteren vi har hatt så langt, er det mange som lurer på om dere har kontroll på løypene i mildværet? 

– Vi har kontroll på løype blå, det vil si den 5 km-traseen som har kunstsnø. Fortsetter mildværet uten mer natursnø, vil alle øvelser og stilarter bli arrangert i 5 km blå. 5 km rød som er planlagt brukt til klassisk stil, er nemlig avhengig av natursnø, forklarer «NM-generalen». I 1989 skulle også Konnerud IL arrangere NM i langrenn, men snømangel flyttet mesterskapet til Geilo. Det er ikke aktuelt i snøkanonenes tidsalder.

NM-arrangøren håper på god stemning i løypene på Konnerud.

Flott opplevelse for alle
– Hvilke foreventninger har dere som arrangører til dette mesterskapet? 

– Vi har planlagt og har som mål å arrangere et godt sportslig arrangement der utøverne føler vi som arrangører har fokus på dem. Vi tilrettelegger også for at alle publikummere skal få en flott opplevelse og komme tett på løperne, det være seg på skistadion eller om de trekker ut i skogen. Vi vil gjøre alt for at det blir noen flotte opplevelser for alle som besøker Drammen og Konnerud. Dette mesterskapet har vi planlagt i snart to år, så vi håper vi er så godt forberedt vi bare kan. Været er det eneste vi ikke kan påvirke, men kun være forberedt på av forskjellige utgaver… 

Bruk bussen
– Hvis folk vil opp til Konnerud for å se på NM, hva bør de være klar over da? 

– Vi håper det kommer masse publikummere. Den absolutt beste måten å ta seg opp til Konnerud på under disse dagene er med buss. Det er avganger hele tiden, og alle rutene til Konnerud har stoppested ved publikums innslippspunkter. På Konnerud Skistadion vil det være en storskjerm på imponerende 85 kvadratmeter som alle kan følge med, samt god lyd og aktiviteter. I tillegg har vi hele fem steder der man kan få kjøpt seg mat og forfriskninger. All informasjon ligger for øvrig ute på våre hjemmesider skinm2020.no, forteller en entusiastisk leder av organisasjonskomiteen NM2020. 

Dette arrangementet er for øvrig også det første store TV-sendte idrettsarrangement i den nye kommunen. Arrangørene har invitert alle skiklubbene i nye Drammen til å bidra som funksjonærer og selvfølgelig også få del av et positivt resultat med dugnadsbetalt tilbake. Engasjementet er stort, og blant annet både Berger, Nordre Sande, Mjøndalen, Drammen Ski og IBK stiller opp.

Årets sportsbegivenhet i Drammen

– For all del, ikke gå glipp av årets sportsbegivenhet i Drammen. Snø, ski, god stemning og et glimt av sol satser vi på. Ta med vennegjengen, bestemor og bestefar, syklubben, fotballgjengen, ja, hvem som helst. Her blir det fullt, så sørg for å sikre deg billetter nå til Ski Lounge med tribuneplass. Det koster kun 300 kroner dagen lørdag eller søndag, og for begge dager er prisen kun 500 kroner, reklamerer Madsen.

[email protected]