Hjem Nyheter Koronaen slo knock out på bilsalget

Koronaen slo knock out på bilsalget

Bilforhandlere sliter med å selge nybiler under koronakrisen. I april falt nybilsalget med hele 34 prosent.

Allerede i mars var nybilsalget ned med 32,2 prosent. 

Dette viser tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

– Det vi merker er at det er lite kundebesøk i både bruktbilavdelingen og nybil. Vi startet med å permittere samtlige ansatte 50 % fra 18. mars, forteller Helge Støle hos Centralgaragen. 

Kunder er nok noe mer usikre på å kjøpe dyrere biler, både ny og brukte. Snittprisen på det som er solgt nå er vesentlig lavere enn tidligere hos Centralgaragen.

Daglig leder i Centralgaragen håper at ting normaliserer seg snart. Foto: CentralgaragenCentralgaragen har en av distriktets største bruktbilhaller med ca. 60 utstilte bruktbiler innendørs, eget mekanisk verksted og skadeavdeling.

– Vi har hatt en stor nedgang i bruktbilsalget, men vi tror bruktbilsalget tar seg opp før nybilsalget. Vi ser også at bruktbiler selger bedre enn dyre, sier han.

Normaliserer seg

Selvfølgelig er hverdagen også annerledes nå enn før hos bilforhandlere. De har blant annet økt renhold av alle kontaktflater som dørhåndtak og lignende.

Videre er det andre rutiner ved utlevering av biler og ved prøvekjøring. 

– Hele arbeidsdagen blir på en måte påvirket av dette, spesielt det å holde avstand til kunder og kolleger, sier Støle.

Noe har begynt å normalisere seg, men det tar nok en god stund før bilsalget tar seg opp igjen.

Nå er det bare åtte stykker som er 50 % permittert, og når det gjelder mekanisk verksted begynner det å normalisere seg.

Centralgaragen AS ble etablert i 1916, og er eid av familien Hassel siden 1956. 

Nå er det 3. generasjon som er mest aktive på eiersiden. De har 27 ansatte som selger nye biler av merkene Mazda og Hyundai.  

[email protected]