En påminnelse fra Drammen og Lier kommune om at det kun tre ting skal opp i do. Foto: Lier kommune

Koronakrisen gir problemer i kloakken

Skrevet av Hina Aslam
20.03.2020 15:36 - OPPDATERT 21.03.2020 13:24

Økt mengde kasting av våtservietter, filler og annet søppel i do, har skapt ekstra hodebry for Drammen og Lier kommuner nå i en allerede vanskelig krisesituasjon. Kun de tre vanlige tingene skal opp i do, forklarer Lier kommune.

Koronakrisen har gitt nye og uventede konsekvenser. Avløpsanleggene i Lier kommune og i Drammen kommune opplever nå nemlig store utfordringer.

Kommunene ber nå folk ta ekstra hensyn til miljøet nå i denne vanskelige situasjonen. I det siste har det økt med mengder av våtservietter, filler og annet søppel i avløpsvannet. 

I en allerede krevende situasjon er driftsstopp i kloakken utfordrende i en hektisk hverdag i driftsavdelingen i Lier vei, vann og avløp, opplyser Lier kommune. 

Truer miljøet 

– Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel, som havner i do, er et stort problem for oss til vanlig og er den desidert største årsaken til pumpestopp. Under dagens spesielle omstendigheter så registrerer vi nå en betydelig økning av dette og annet søppel inn til pumpestasjoner og renseanlegg, forklarer leder av driftsavdelingen Lier vei vann og avløp KF, Hermann Schøttke. 

Dette gir avløpsanleggene store ekstrakostnader og mye merarbeid fordi søppelet pakker seg sammen og stopper pumpene. 

Ta hensyn
– Det klappes velfortjent for alle hverdagsheltene som holder samfunnet i gang, og nå er det de som jobber med avløpsvannet ditt som ber om litt hjelp på veien, sier Schøttke.

Kommunen hadde satt stor pris på om alle også var ekstra oppmerksomme på hva som puttes i do og oppvaskkummer i disse hjemmekontordager.

– Vår jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet. Nå må kommunens innbyggere sørge for å kaste søppel i søppelbøtta og fett og matrester i organisk avfall, sier Schøttke.

[annonse]
[email protected]