Det er påvist koronasmitte ved en av sykehusets avdelinger. Foto: Marianne M. Jonassen

Intens smittesporing ved sykehuset etter koronasmitte

Skrevet av RED
14.09.2020 10:02 - OPPDATERT 15.09.2020 14:12

Det er ikke påvist noen nye tilfeller av koronasmitte hos personer bosatt i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet. Derimot var det to tilfeller lørdag, det ene ved en avdeling på sykehuset.

To personer som er bosatt i Drammen kommune, har fått påvist koronasmitte i løpet lørdag. Det er foreløpig ikke fastslått en sikker smittevei for noen av disse to.

Et av tilfelle er ved én av avdelingene ved sykehuset. Etter at kommunen ble gjort kjent med smitten ved sykehuset er det gjennomført et intensivt smittesporingsarbeid for å kartlegge innbyggere i Drammen kommune som regnes som nærkontakter, opplyser kommunen på sine nettsider. 

Smittesporingen har så langt vist at tre personer som er beboere ved Drammen helsehus regnes som nærkontakter. - Alle de tre beboerne er satt i karantene på helsehuset. De skal nå testes for koronasmitte og blir fulgt opp i tråd med retningslinjene vi har for håndtering av koronasmitte, sier Vigdis Bjerke Jægersborg som er virksomhetsleder ved Drammen helsehus.

Den andre smittede er student ved Universitetet i Sørøst-Norge. To nærkontakter av vedkommende er satt i karantene. Ytterligere kartlegging av nærkontakter for begge de to påviste tilfellene fortsatte søndag. Når det gjelder den smittede ved universitetet har smittesporingsarbeidet allerede gitt nokså god oversikt over situasjonen, og det er foreløpig lite som tyder på at mange flere enn dem som nå er satt i karantene, kan regnes som nærkontakter.

Det er pr. nå ikke påvist noe smitte ved helsehuset.

Det settes ikke i verk spesielle tiltak eller begrensninger for besøk hos andre beboere som følge av at tre personer nå er satt i karantene.

- Vi har gode rutiner for hvordan besøk hos beboerne våre gjennomføres på en smittevernmessig forsvarlig måte, og de følges av alle. Så lørdagens beskjed om at tre beboere må i karantene på grunn av smitten ved sykehuset, får ikke konsekvenser for besøk hos de andre beboerne våre, sier Vigdis Bjerke Jægersborg. 

[email protected]