Hjem Nyheter Koronatiden – Vi spiste mer og trente mindre

Koronatiden – Vi spiste mer og trente mindre

Koronasituasjonen har hatt en betydelig innvirkning på trenings- og kostholdsvanene våre, ifølge en spørreundersøkelse utført av YouGov.

– Det er tydelig at den spesielle situasjonen med restriksjoner fra myndighetene har påvirket oss, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition, og legger til:

– Tre av ti i Viken oppgir at de tillatte seg mer kos i disse spesielle tidene, som for eksempel et glass vin eller snacks om kvelden. I tillegg begynte en av fem å kjedespise. Det er veldig forståelig, samtidig som det er på tide å tenke over hvilke vaner vi ønsker å ha når alt dette er over.

Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition mener det er forståelig at vi er blitt mer sofagriser under koronatiden – men seir det er på tide å våkne.

Sofagrisen synker dypere

Det er også en god del av Vikens innbyggere som har bedret kostholdet og treningsvanene sine som følge av korona, men Bergmann mener det er viktig å få fram nyansene i dette.

– 32 prosent av Vikens befolkning trente mer, og 26 prosent spiste sunnere som følge av den ekstraordinære tiden. Det er bra, men det er viktig å presisere at dette hovedsakelig gjelder de som var aktive i utgangspunktet. De som allerede trener har trent mer og spist sunnere gjennom denne tiden, mens de mest inaktive av oss gjerne har forblitt inaktive, forklarer Bergmann.

Halve kongeriket vil trene mer

Etter koronatiden ønsker hele seks av ti i Viken å endre trenings- og kostholdsvanene sine.

– Det er ikke småting man skal i gang med når kongeriket åpnes igjen. Nesten halvparten mener de skal begynne å trene oftere, trene på nye tider eller gå på flere turer. Dessuten skal 1 av 3 lage sunnere måltider eller spise sunnere snacks, forteller Bergmann.

Flere i Viken ønsker også å benytte tiden etter korona til å spise frokost oftere og trene mer med folk de vanligvis ikke trener sammen med.

– Det er bra at så mange har lyst å satse på fysisk aktivitet og kosthold etter hvert som restriksjonene fjernes. Det er imidlertid viktig å sette seg realistiske mål, og derfor er jeg glad for å se at spaserturer er det mest populære løftet, smiler Bergmann.

Ifølge den landsdekkende Herbalife Nutrition-undersøkelsen er det kun seks prosent av Vikens befolkning som ønsker å bedrive mer online trening i etterkant av korona.

– Det er lite som tyder på at online trening er den neste oljen. Kun tre prosent av Vikens innbyggere har satt i gang med online trening i disse spesielle tidene. Jeg mener at det illustrerer hvor viktig det er å komme seg ut blant folk. Treningspartneren eller joggegruppen din er alfa og omega for motivasjon og trivsel knyttet til din fysiske aktivitet, sier Bergmann.

[email protected]

FAKTA: Populære løfter

  1. Gå på flere turer              (27 %)
  2. Trene oftere                     (24 %)
  3. Lage sunnere måltider  (22 %)
  4. Spise sunnere snacks     (12 %)
  5. Trene på nye tider            (9 %)