Hjem Nyheter Koronavirus påvist i Drammen

Koronavirus påvist i Drammen

– Vi har nå løpende kontakt med de smittede og deres nærkontakter. De smittede har tatt beskjeden med fatning og bidrar i stor grad til å finne frem til viktig informasjon i smittesporingsarbeidet, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

De to som sitter nå isolert hjemme hadde vært i  Nord-Italia.

Alle som har vært i direkte kontakt med de smittede personene vil bli kontaktet av smittevernteamet i Drammen kommune, og får informasjon om hvordan de skal forholde seg i den nærmeste tiden.

Sprer seg raskt

– Koronavirusinfeksjon gir i de fleste tilfellene ett relativt mildt forløp med hoste, feber og forkjølelse, men føler nærkontaktene seg dårlig utover det skal de kontakte lege for ytterligere vurdering, sier Sagberg.

– Dette er et virus som sprer seg veldig lett. Derfor er det ikke overraskende at vi nå har fått påvist viruset også her. Men nettopp fordi vi har regnet med at det også ville komme hit, har vi vært godt forberedt på den situasjonen som nå har oppstått og fulgt de nasjonale føringene, forteller Sagberg.

Smittevernoverlegen understreker betydningen av at alle bidrar til å begrense smitte. Alle som har vært i områder med vedvarende smitte de siste 14 dagene eller i direkte kontakt med smittede og har symptomer på luftveisinfeksjoner eller feber, må ringe fastlegen eller legevakten.

[email protected]