Hjem Sport Årets Markakarusell – med koronavri

Årets Markakarusell – med koronavri

– Situasjonen i år litt spesiell. Derfor vil vi gjennomføre Markakarusellen med en slik egen vri, sier Backer-Owe senior, mens Backer-Owe junior med fornavn Kristian nikker samtykkende. Sistnevnte er webansvarlig for Markakarusellen, og han prøver derfor så godt han kan å informere på nettet om gjennomføringen av den tradisjonsrike karusellen i år. 

Fra tirsdag til og med søndag

– Fordi fellesstarter ikke er aktuelt i disse koronatider, kan folk starte egentlig når de vil. Vi merker løypene mandagen før tirsdagen som er oppgitt i programmet. Da tar vi også ned merkebåndene for forrige øvelse. I praksis betyr det at folk kan løpe de forskjellige løypene fra den tirsdagen det skulle vært arrangert og frem til og med søndagen etter, forteller Hans Jan Backer-Owe. 

Stoler på deltagerne

– Men hva med tidtaking når dere som arrangører ikke fysisk er til stede? 

– Deltagerne tar rett og slett sin egen tid, og sender den inn til oss på: [email protected]  innen søndag kveld for rapportering. Vi legger ut oppdatert resultatliste hver mandag ettermiddag eller kveld, og resultatene teller som en vanlig resultatoppnåelse, sier web-ansvarlig Backer-Owe. 

– Det er jo muligheter for å jukse litt med dette vel? 

– Vi stoler på deltagerne og deres egen tidtaking. Folk som deltar i Markakarusellen er ærlige folk. Derfor vil tiden inngå i premiering av beste kvinnelige og mannlige løper, samlet etter vår- og høstsesongen, forhåpentligvis under pølseavslutningen etter 12 km på høsten. 

Alternativt kjører vi samme opplegg til høsten, hvis restriksjonene ikke er hevet, slår far og sønn Backer-Owe fast.

Forrige artikkelFeiret dagen på Mjøndalsskauen
Neste artikkelDNT-hyttene klare til bruk