Klare for Markakarusellen. Fra v. Hans Jan Backer-Owe (leder av skigruppa i arrangørklubben Sturla IF), de tre spreke deltagerne Tone Berit Mohagen, Mette Bogen, Brynhild Børtnes og Kristian Backer-Owe (webansvarlig for Markakarusellen) gleder seg allerede til årets karusell. Foto: Tom Helgesen

Årets Markakarusell - med koronavri

Skrevet av Tom Helgesen
18.05.2020 07:15 - OPPDATERT 19.05.2020 19:44

- De forskjellige løypene blir merka hver uke. Folk tar sin egen tid og melder fra til oss etterpå, så dermed blir det Markakarusellen i år også, sier Hans Jan Backer-Owe, leder av skigruppa i arrangørklubben i IF Sturla.

- Situasjonen i år litt spesiell. Derfor vil vi gjennomføre Markakarusellen med en slik egen vri, sier Backer-Owe senior, mens Backer-Owe junior med fornavn Kristian nikker samtykkende. Sistnevnte er webansvarlig for Markakarusellen, og han prøver derfor så godt han kan å informere på nettet om gjennomføringen av den tradisjonsrike karusellen i år. 

Fra tirsdag til og med søndag

- Fordi fellesstarter ikke er aktuelt i disse koronatider, kan folk starte egentlig når de vil. Vi merker løypene mandagen før tirsdagen som er oppgitt i programmet. Da tar vi også ned merkebåndene for forrige øvelse. I praksis betyr det at folk kan løpe de forskjellige løypene fra den tirsdagen det skulle vært arrangert og frem til og med søndagen etter, forteller Hans Jan Backer-Owe. 

Stoler på deltagerne

- Men hva med tidtaking når dere som arrangører ikke fysisk er til stede? 

- Deltagerne tar rett og slett sin egen tid, og sender den inn til oss på: [email protected]  innen søndag kveld for rapportering. Vi legger ut oppdatert resultatliste hver mandag ettermiddag eller kveld, og resultatene teller som en vanlig resultatoppnåelse, sier web-ansvarlig Backer-Owe. 

- Det er jo muligheter for å jukse litt med dette vel? 

- Vi stoler på deltagerne og deres egen tidtaking. Folk som deltar i Markakarusellen er ærlige folk. Derfor vil tiden inngå i premiering av beste kvinnelige og mannlige løper, samlet etter vår- og høstsesongen, forhåpentligvis under pølseavslutningen etter 12 km på høsten. 

Alternativt kjører vi samme opplegg til høsten, hvis restriksjonene ikke er hevet, slår far og sønn Backer-Owe fast.

[annonse]
Far og sønn. Hans Jan Backer-Owe (foran) og sønnen Kristian Backer-Owe er sentrale brikker i dugnadsgjengen som tar seg av Markakarusellen. Foto: Tom Helgesen

Merket til starten på Sturlabanen 

Starten er som før på Sturlabanen, merket med egne bånd fra Neperudjordet/Sturlahuset og opp til Sturlabanen. Målgang er flyttet noen få meter, slik at deltagerne ikke beveger seg innenfor porten til barnehagen. Noe som det er viktig blir respektert.

- Deltagelsen er faktisk gratis, men hvis dere har lyst til å støtte oss, kan det Vippses til : 99019, sier lederen av skigruppa i IF Sturla. Første løp, 3 km, kan gjennomføres fra tirsdag morgen 18. mai. Arrangørene fra skigruppa til IF Sturla hadde synes det ville vært morsomt med rundt 100 startende på hver distanse i denne koronasommeren. For fritt for virussmitte burde det i hvert fall være her ute i marka med god ”takhøyde”.

Fakta om Markakarusellen 

Mosjonsløpet til IF Sturlas skigruppe har foregått siden begynnelsen på 1970-tallet, og årets sesong er den 49. på rad.  Det er fem distanser: 3 km, 5 km, 7 km, 9 km og 12 km hver vår og høst. Løpskarusellen, som Markakarusellen het tidligere, hadde forskjellige startsteder før. Blant annet fra Hellashytta, veien inn til SIF-hytta og Spiraltoppen. Nå er det imidlertid oppmøte på Sturlahuset ved Neperudjordet hver gang, med merket løype opp til startstedet ved Sturlabanen. 

De forskjellige løypene følger grusveier og stier i vakre Hamborgstrømskogen og Bragernesåsen. Noen deltagere løper veldig raskt, en del har litt roligere joggetempo og atter andre igjen benytter rask gange, og aldersspennet er fra barnehagealder til folk opp i 80-årene. Deltagerne velger i år selv når de vil starte mellom tirsdag morgen og søndag kveld.

red@byavisadrammen.no 

 

 

Les mer om:

Markakarusellen Sturla