Hjem Kultur Korpssommer på Union i år også…

Korpssommer på Union i år også…

Sommerens kurstilbud på Union scene starter med «Korpsjubel» 10. august under ledelse av Odd Erik Nordberg. En spennende inspirasjonsdag for de yngste musikantene (8-10 år). Det blir en dag fylt med samspill og ulike aktiviteter. Her blir det fokus på spilleglede!

«FerieKorpset» arrangeres 11. og 12. august, og ledes av Pål André Worren. Dette er et samspilltilbud for musikanter fra 11 til 15 år. Her får du mulighet til å spille sammen med ivrige medmusikanter, bli kjent med nye korpsvenner, og få en skikkelig pangstart på korpshøsten. Det blir samspill i korps hele dagen.

Begge kursene foregår mellom 10.00-16.00 (tentativt). Arrangementet er på dagtid uten overnatting, og bespisning skjer gjennom medbragt matpakke. 

Avlyste kurs

NMF Øst arrangerer årlig musikksommerkurs for barn og unge, men har i år måttet avlyse alle andre kurs grunnet Korona-situasjonen og hensynet til smittevern. Mer enn 500 musikanter sto plutselig uten et kurstilbud. 

– Mange (oss inkludert) har vært enormt skuffet over at årets sommerkurs måtte avlyses, forteller produsent Ragnhild S. Nordberg i NMF Øst. 

– Men i lys av justert smitteveileder fra FHI har vi kastet oss rundt, og har nå gleden av å invitere til sommerspilling. Det blir litt annerledes enn vanlig, men med samme fokus: Spilleglede!

Intet for de eldre

Årets alternative kurs treffer dessverre ikke de eldste musikantene.

– Det er kjempedumt, både fordi de ikke får et kurstilbud og fordi mange av dem trolig ville vært aktuelle til å prøvespille for RØST (Regionkorps Øst), forteller Ragnhild. RØST er regionens elitetilbud, for skolekorpsmusikanter som ønsker ekstra utfordringer. 

– I regionkorpset finner du inspirasjon i å spille sammen med andre musikanter som brenner for det samme som deg. På sommerkursene finner mange av dem motivasjon til å prøvespille for RØST, så disse musikantene må vi nå på annet vis.

Kursene er lavterskeltilbud der fokus er på å inspirere og motivere musikantene etter en frustrerende vår. Ragnhild gleder seg:

– Med oss får vi topp motiverte musikalske ledere, som har funnet flott og variert musikk. Sammen med supre instruktører gleder de seg nå til å treffe barna på kurs!

[email protected]