Hjem Nyheter Kortreist hytteopplevelse – et fristende ferietilbud

Kortreist hytteopplevelse – et fristende ferietilbud

DNTs hovedmål er å få folk ut på tur, og gjennom en rekke aktiviteter jobber organisasjonen daglig med å fremme det enkle friluftslivet. Og med sine fem hytter i skogen rundt Drammen har DNT Drammen og omegn merket en betydelig vekst i antall besøkende hvert år.

–Tanken er at dette skal være et fristende tilbud til de som kanskje ikke er så turvante, eller ikke er kjent med DNT. Og vi tror at det lett gjenkjennelige i nærområdet kan være med på å senke barrieren for å bruke tilbudet vårt, sier markeds- og driftssjef ved DNT Drammen og omegn, Johan Fegri.

Ønsker man å leie en av hyttene til DNT Drammen og omegn må man ha med eget turutstyr og det man skal spise av mat og drikke under oppholdet, forklarer Johan Fegri. Foto: Marianne M. Jonassen

Pågang

Etter at Norge var nedstengt som følge av koronapandemien denne våren har DNT Drammen og omegn merket en stor pågang på leie hytter.

–Pågangen har vært størst på hyttene våre langs kysten. Og Veslekillingen i Sande er faktisk ikke ledig før i midten av september. Og det at den er så stappfull gjør at det til tider kan være vanskelig å føre tilsyn med den, forteller Fegri.

Den største koronatilpasningen som DNT Drammen og omegn har gjort i år er at alle hyttene leies for døgnet for å unngå at flere personer som ikke er i familie samles på en av deres hytter.

–Vi operer med en fast pris, og utleie av hele enheter på hver av hyttene. På den måten unngår man at det kommer ukjente personer inn på hytta i den perioden som man bor der, inntil videre, opplyser Fegri.

Hyttene på fjellet og i skogen rundt Drammen innbyr også til kortreiste turer med et utmerket turområde for små og store, mener markeds- og driftsjefen.

–Jeg tror ikke folk har fanget opp at det er så mange hytter tilgjengelig som det faktisk er, og det er mye ledig, sier han og frister med innlagt strøm på to av hyttene i Drammensmarka.

Blekktjern og Hamborgstrøm

–Både Blekktjernstua og Hamborgstrømpavijlongen har fasiliteter som panelovner, mulighet til å lade mobiler og nettbrett, kaffetrakter og kjøkken til å lage den maten gjestene selv ønsker på elektrisk komfyr.

I gapahuken som er plassert i området rundt de to hyttene på Blekktjern og Hamborgstrøm er det mulighet for overnatting.

–Til høsten starter vi arbeidet med å bygge på gapahukene slik at vi kan øke kapasiteten på uteområdene ved at man kan henge opp hengekøyer og få spiseplass under tak. Da blir det også bedre mulighet til å spise mat ute, og under tak, røper Fegri.

Mens området rundt Blekktjernstua innbyr til bading i Blekktjern, innbyr Hamborgstrømpaviljongen til en hinderløype og egen natursti.

–Rundt begge disse hyttene er det også mange flotte turmuligheter, sier han og frister med Risdalstårnet som ligger en halvtimes tur fra Blekktjern.

–På utkikkspunktet over tretoppene kan man se 360 grader fra Risdalstårnet, og kun noen få hundre meter fra Hamborgstrømpaviljongen er det en flott akebakke på vinteren. Mens man i sommerhalvåret kan benytte flotte turområder.

Mens Blekktjernstua har frostsikker tunpumpe for vann og toalett i eget bygg, har Hamborgstrømpaviljongen tunpumpe for vann og utedo i eget bygg.

Ved Hamborgstrømpaviljongen er det mange flotte turmuligheter. Foto: Johan Fegri/DNT

Populære Goliaten

DNT-hytta på Goliaten har 700 til 800 overnattingsgjester årlig. Og anses som organisasjonens egen storstue i Drammen.

–Goliaten er en utrolig fin hytte med sine åtte sengeplasser og eget hunderom i første etasje. For på grunn av allergiske gjester kan vi ikke ha løse hunder på våre hytter, sier han om hytta som ligger omtrent en times gå tur fra Landfalltjern eller Eiksetra.

Vann må hentes fra Goliaten, mens maten kan tilberedes på et gasskoke apparat.

–Alle som benytter våre hytter må ha med egen lakenpose, medbrakt mat og drikke. Hyttene må ryddes og vaskes før man forlater dem igjen, presiserer Fegri.

På den nyoppussede Garsjøkoia med fire sengeplasser kan gjestene benytte hyttas egen robåt og gapahuk.

–Hytta ligger cirka ti minutters gange fra Solvang og en drøy kilometer fra Eiksetra. Og på Garsjø kan man både padle kano og ro på vannet, frister Fegri.

Nytt overnattingstilbud

Ungdomsgruppa til DNT Drammen og omegn er i ferd med å ferdigstille det siste hyttetilskuddet i marka.

–I samarbeid med snekkere planlegger ungdomsgruppa i DNT Drammen og omegn byggestart av en ny hytte ved Nerdammen, men først må den lille hytta på tomten rives. Området vil inneholde både buldrevegg og egen hengekøyepark når det står ferdig i løpet av høsten, forteller Johan Fegri, og håper at drammenserne benytter nærområdene til å bli bedre kjent med turmuligheter denne sommeren.

[email protected]