Hjem Kultur Kreativt postbud med olje og blyant

Kreativt postbud med olje og blyant

Mari Helgerud Sageng er 38 år, født og oppvokst i Åros, men bosatt i Drammen. I 10 år har hun jobbet som postbud i Røyken og trives godt med det. Mari har drevet med tegning/maling fra hun var liten, og var med sin far i fjellet for  blant annet  male akvareller. For henne ble form og farge et naturlig valg på videregående.

-Jeg har alltid vært kunstinteressert. Mine verker skapes som oljemalte bilder, og blyanttegninger. Teknikken er realistisk/fotografisk, og jeg har mye fokus på bygninger og bymiljø blant annet fra Italia, forteller Mari Helgerud Sageng.

Maris blyanttegning fra Venezia. Hun har alltid vært fascinert av italiensk arkitektur.

Det kreative postbudet har kunst i sine gener. Hennes farfar, Eirik Rasmussen, var utøvende kunstner, og hennes oldefar, Jens Johansen, var den siste gyldenlærsmester i Norge.

– Min farfar, Eirik Rasmussen, var størstedelen av sitt liv bosatt i Bodø, men bodde de siste årene av sitt liv i Arendal. Han var en kjent nordnorsk kunstner og elev av Jean Heiberg, sier Mari. 

Hun trekker også fram sin oldefar, Jens Johansen. Jens var Norges siste gyldenlærsmester, og døde i begynnelsen av 1970-tallet. Han bodde i Oslo, men fra sitt verksted i Slottsgaten lagde han praktfulle gyldenlærstoler, bokomslag, album og lommebøker, blant annet. Han var også leverandør til Slottet, kirker, kommuner og andre institusjoner. Man kan i dag finner mange av verkene hans fortsatt der, samt i flere museer, og i bystyresalen i Drammen, forteller Mari.

Mari Helgerud Sageng startet i lære hos Mard Issa, «Galleri Issa», på Dikemark i oktober 2010, og hadde sin første separatutstilling i mai 2011. Videre hadde hun felles utstilling med andre kunstnere samme år.

[email protected]