Hjem Nyheter Kremerte hunden Albert ved feiltagelse

Kremerte hunden Albert ved feiltagelse

Hunden Albert som nesten hadde blitt 15 år før han ble avlivet kom til familien Bjerkan i Hvittingfoss da han var en liten valp. Familien Bjerkan er dyremennesker og har flere hunder. 

– Men det var noe spesielt med Albert. Han var godgutten vår, sier Jessica Bjerkan. 

Han fikk mer omsorg fra hele familien siden han hadde diabetes. Og i det siste så familien at han begynte å bli gammel.

– Han slet med å gå, forteller Jessica.

Her er familien Bjerkan med hundene sine. Foto: Privat

Derfor tok hun kontakt med dyrelegen rett hjem som anbefalte Hjertedyr Solbergelva i Drammen, som er en liten bedrift med full oversikt og som gir en garanti på at rett aske kommer i rett urne slik det står på nettsiden deres.

– Denne garantien holdt de ikke og jeg er usikker på hvem sin aske jeg har mottatt, sier Jessica. 

Avlivet hjemme

Hunden ble da avlivet hjemme hos henne av dyrlege Espen Slotsvik ved Dyrlegen Rett Hjem i Drammen. Alt gikk greit og Jessica var fornøyd.

– Når alt hadde roet seg oppdaget jeg at dyrlegen ikke hadde merket Albert og at jeg ikke hadde mottatt tagg eller kvittering med idnummer etter avliving, forteller hun.

– Jeg ble fortvilet, og håpet at alt skulle bli gjort riktig. Jeg tok kontakt med Hjertedyr og etterspurte både merking og tagg, spurte om jeg skulle hente Albert hjem igjen og ha i egen fryser, men da fikk jeg beskjed om at det gikk helt greit. Albert kunne være i fryseren deres til jeg hadde fått urnen jeg hadde bestilt, og taggen skulle jeg få sette på før kremering. Jeg hadde ikke gitt fra meg Albert hvis ikke dyrlegen hadde forsikret meg om at jeg fikk se Albert igjen bare i frossen tilstand, forteller hun.

Sorgprossesen har blitt tyngre for Jessica Bjerkan. Foto: Privat

Ela Lindquist som er medarbeider ved Hjertedyr var den som kremerte Albert ved en feiltakelse. Albert ble kremert uten at eier ble varslet. Jessica ønsket å være der under kremasjon, noe som ikke er vanlig, men siden hun var så knyttet til Albert skulle Hjertedyr gjøre et unntak. 

Trist sak

– Dette er en forferdelig trist sak. Og jeg har virkelig beklaget overfor Jessica, sier Lindquist. 

Jessica fikk levert hundens aske, men klarer ikke å være sikker på at det er hennes Albert.

– Jeg spurte om jeg kan få lappen han var merket med, men da fikk jeg bare beskjed om at den var blitt brent med Albert, sier Jessica.

Jessica sier at Hjertedyr har gjort så mange feil her at hun er usikker om hun har fått asken til sin hund.

– Jeg har hatt flere hunder, Henri som var Alberts bror, ble også kremert. Henri var betydelig mye mindre enn Albert i størrelsen, men vi fikk mer aske fra han enn det vi fikk av Hjertedyr som påstår at det er Albert, sier Jessica.

Lindquist sier på den andre siden at hun er sikker på at det var Albert hun kremerte siden han var merket med etternavnet til Bjerkan, men at hun skjønner at Jessica tviler.

Her ble Albert kremert. Foto: Privat

– Jeg er dyreeier selv og skjønner hvordan Jessica har det. Og er utrolig lei meg for det som skjedde. Vi har gode nok rutiner rutineoppdragene våre, men ikke på spesiell oppdrag, derfor har vi besluttet  aldri å ta slike spesielle oppdrag igjen, sier hun. 

– Dette var ikke et spesiell oppdrag, dette stod klart på deres nettsider under tilleggtjenester. Og vi hadde avklart dette på forhånd hvordan kremasjon skulle foregå, sier Jessica.

Hun referer til nettsiden deres der det står at hvis du ønsker en form for seremoni eller en spesiell avslutning hjelper de gjerne med.

Utførte oppdraget

Dyrlege Espen Slottsvik sier at han har utført det oppdraget han hadde og har ikke ytterligere kommentar om det utover at det er en trist sak. 

– Hjertedyr ønsket å gi spesialbehandling enn det som er vanlig og begikk en feil, men jeg har ikke hatt andre dårlige erfaringer med dem, sier han.

[email protected]