Hjem Annet Låner ut sportsutstyr til skolene

Låner ut sportsutstyr til skolene

Skattkammeret er en utlånssentral for barn og unge, som senker terskelen for deltakelse i aktiviteter for alle barn i Drammen. Bymisjonens skattkammer gir dermed alle skolebarn mulighet til å drive med idrett.

– Det blir nesten som et bibliotek, her kan en låne sportsutstyr gratis, sier Stian Nedberg, prosjektleder i Kirkens Bymisjon avdeling Skattkammeret.

Tilpasser utstyret

Han synes det er hyggelig at skoler tar kontakt. Da blir det gjort klart, slik at læreren får tilpasset det utstyret de trenger til avtalt aktivitet.

– Denne uken har en barneskole og en ungdomsskole hatt behov for 15 til 20 skøytepar og hjelmer, sier Stian Nedberg, og legger til at de sliper og gjør klart utstyret slik at barna får en god opplevelse.

Kontakten Skattkammeret har ut mot skolene er veldig positiv. Det at lærere ser og sjekker om hele klassen har utstyret som trengs til planlagt aktivitet er viktig.  Dem som ikke har utstyr, kan låne slik at alle kan delta i gymtimen. Rødskog skole har lånt utstyr flere ganger til forskjellige aktiviteter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Vi er svært fornøyd med Skattkammeret, og låner utstyr både til vanlige gymtimer og til større aktivitetsdager på skolen, sier Karin Vogsted, kontaktlærer på Rødskog skole.

– Mange har ikke sportsutstyr, men vel så mange har vokst ut av utstyret sitt og foreldrene har ikke hatt tid til å kjøpe nytt, legger kontaktlæreren til.

Miljøbevisst tiltak

Skattkammeret er også et miljøtiltak, ved at brukt kommer til anvendelse igjen.  
– Vi har fått inn mye fint utstyr som folk har levert til Kirkens Bymisjon eller til Lindum gjenvinningsstasjon. Også de tar imot sportsutstyr som folk ikke trenger lenger, sier Nedberg.

Skattkammeret samarbeider med skoler i de ulike bydelene. Lokalene er på Strømsø, Austadgata 21, hvor barn og unge han komme og prøve utstyr til utlån. Utstyret kan lånes en uke, eller etter annen avtale. Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til en aktiv hver dag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse.

– Vi ønsker å skape arenaer som er åpne og inkluderende for alle, sier Stian Nedberg.

[email protected]

 

Fakta: Skattkammeret 

Tilbyr gratis leie av utstyr til sport og aktiviteter til barn og unge (familier) i Drammensområdet opp til 18 år.  
https://kirkensbymisjon.no/skattkammeret/drammen/