Hjem Sport Landfallhytta Opp – et virtuelt løp i høst

Landfallhytta Opp – et virtuelt løp i høst

– Det er krevende å arrangere et løp med mange deltagere på kveldstid og samtidig ivareta helsemyndighetenes retningslinjer. Derfor blir det et alternativt arrangement i perioden 5. -11. oktober, forteller Thorbjørn Løken fra arrangørklubben IF Sturla. 

– Kan deltagerne starte når de vil i denne perioden? 

– I praksis ja. Vi merker løypa med start, mållinje og merkebånd, og det er samme traseen som tidligere. Det vil si start nederst i Thorleif Haugs vei (like ved sykehuset) og lysløypa oppover til målgang på Landfallhytta via Neperudjordet, Stiboltkrysset og Ledningene, sier Løken.

Løypa står åpen i hele uke 41, og deltagerne tar tiden selv og sender denne på e-post til arrangørene. – I e-posten bør det stå navn, alder og tid. Det er ingen startkontingent, men de som ønsker det, kan gi 50 kroner til Sturlas arbeid for barneidretten. Gå inn på vår hjemmeside landfallhyttaopp.idrettenonline.no/ for ytterligere info, forklarer han. 

– Resultatene vil bli offentliggjort på hjemmesiden etter avsluttet arrangement. Vi håper unge og eldre treningsivrige løpere vil sette pris på at de kan delta i et korona-tilpasset motbakkeløp. Særlig i år når mange tilsvarende konkurranser har blitt avlyst. Vi satser på at vi neste år forhåpentligvis er tilbake til normalen og kan arrangere et tradisjonelt løp, sier Løken. 

Fakta om Landfallhytta Opp 

Motbakkeløpet ble arrangert første gang i 2008, og arrangørklubben er IF Sturla. Fra startstedet nede ved inngangen til Spiralen stiger det jevnt de 3,4 km opp Thorleif Haugs vei til mål foran serveringsstedet Landfallhytta. Høydeforskjellen er 335 meter. Bortsett fra ved Neperudjordet går hele løpet på grusveier. 

Det skaper god stemning i høstmørket å løpe i ei lysløype etter mørkets frembrudd. Det gjør Landfallhytta Opp til en spesiell løpsopplevelse. Løpet er også en hyllest til skikongen «Hauern» i en trasé som faktisk er Drammens første lysløype. 

Løyperekorden herrer: Ferdinand Kvan Edman, IF Sturla, 15.30, satt i 2017.

Løyperekorden kvinner: Emma Kirkeberg Mørk, IF Hellas, 17.14, satt i 2019.

[email protected]