Hjem Nyheter Lav høstsol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon

Lav høstsol og skitten frontrute er en farlig kombinasjon

Innsiden av frontruten er skitnere enn du tror. Årsaken er at luften fra varmeapparatet ikke nødvendigvis er så ren. I løpet av et år legger det seg et tynt grått belegg på innsiden.

– Vi vasker frontruta utvendig hver gang vi vasker bilen, men innsiden er det fort gjort å glemme, mener Sødal. – Det beste er selvsagt å ta innsiden også hver gang man vasker bilen, fortsetter han.

Et godt råd er å vaske innsiden av frontruta med varmt salmiakkvann som fjerner belegget. Du kan også bruke renholdsprodukter som du vasker speil og vinduer med. Husk å tørke av med en tørr fille slik at det ikke blir skjolder.

– Salmiakkvann er det beste. Det holder med litt salmiakk i vannet, rådgir Nils Sødal. – Du trenger ikke dyre spesialprodukter. Her er ofte det enkle det beste, fortsetter han.

Det er ikke alltid at ren frontrute er nok for å få god sikt når du kjører bil. Frontruten er også en slitedel på bilen. Den burde sjekkes hver 80 000 kilometer fordi steinsprut, isskraping, vindusviskere, skitt og smuss gir slitasje. Pfeiffer-laboratoriet har påvist at en slitt og skadet frontrute kan gi et optisk bedrag på 10 meter i avstandsbedømming. I mørket forsterkes denne effekten.

-Er frontruta veldig slitt, er det en god idé å bytte den ut, avslutter Nils Sødal.

[email protected]