Hjem Nyheter Leverer bøker ved hjelp av en feiekost

Leverer bøker ved hjelp av en feiekost

En feiekost kan man bruke mye til, det viser Øvre Eiker bibliotek nå i disse koronatider. Der blir den brukt til å levere bæreposer med bøker til sine brukere.

Litt moro er det vel fortsatt lov å ha?

– Ja, det bildet er veldig morsomt. Det er Ingrid Nygård som rekker en pose til Marie Alming, de er begge bibliotekarer her i Øvre Eiker bibliotek, sier biblioteksjef  i Øvre Eiker, Birgithe Schumann-Olsen.

Biblioteket er nå åpent for å låne ut bøker, men da må man bestille på nettet og komme til bestemt tid for å hente de.

– Nå som bibliotekene må holde stengt fram til 1. mai, og kanskje også enda lenger, må vi finne måter å gi innbyggerne tilgang til samlingene våre på. I tillegg har vi åpnet for at folk kan få begynne å levere, både bøker og utstyr fra bua, det sier biblioteksjef.

Etterlengtet tilbud 

Hun forteller videre at responsen har vært veldig god, det kom bestillinger nesten i samme sekund som  de delte dette på nettet.

– Men det ventet vi oss også. Helt fra vi måtte stenge har folk ønsket å kunne låne og henvendt seg med spørsmål om det. Så vi var veldig glade for å kunne organisere dette igjen, sier hun.

Åpning skjer i samråd med kommunelegen i Øvre Eiker kommune.

– Alt som har med smittevern å gjøre har vi diskutert med henne, det er kommunelegen som sitter med fagkompetansen på dette. Men det er mange hensyn å ta, både overfor låner og ansatte. Vi kan ikke være flere enn tre til fire på jobb samtidig for å sikre god avstand, sier hun.

Kreative løsninger

Biblioteket stengte sine dører i like linje som da hele Norge ble bedt om å minske smittefaren.

Biblioteksjef i Øvre Eiker, Birgithe Schumann-Olsen er glad for at det har blir mer aktivitet i biblioteket igjen. Foto: Øvre Eiker bibliotek

– Ingen fysiske utlån, ingen tilgang til lokalene og ingen arrangement. Men vi har hatt åpent bibliotek på nettet. I disse ukene har vi satt opp en egen kanal på youtube hvor vi har delt videoer med bokanbefalinger på e-bøker, lesetips på nettet og lesestunder for både barn og voksne, sier hun.

I samarbeid med fylkesbiblioteket i Viken har de også kunnet tilby gratis tilgang til aviser og tidsskrift gjennom PressReader. Det er mange innbyggere som pleier å komme til biblioteket for å lese aviser og tidsskrift der.

De har også brukt sosia