Hjem Kultur Lidenskap for sang og foto – se bildene

Lidenskap for sang og foto – se bildene

15. januar stod hun på Union Scene i Drammen og sang for over 300 publikummere i anledning Kvinner med Kraft. Eli Renate synger også i et showkor som heter Samklang. Når Eli Renate ikke synger så er det fotografering på planen. Sammen med Anngunn Flatebø Dårflot driver hun fotogruppa «Fotoglede» på Facebook.

Bryllupsbilde inne på Blaafarveværket. Eli Rentate syntes selv dette bildet ble kult, da brudeparet og forloverne likte tanken på utradisjonelle bilder. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme.

– Fotoglede har holdt på i litt over to år og vi arrangerer gratis turer for de som har lyst til å komme. Det viktigste i gruppa er at folk skal føle seg velkommen og bli sett, fotografering kommer som nummer to. 

Portrettbilde av Isabella. På dette bildet har Eli Renate hatt fokus på smykkene for å leke seg litt med dybdeskarpheten. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme.

Portrettfotografering i svart/hvitt synes Eli Renate er mest spennende. Å lete etter følelser og at de som ser bildene føler en stemning er det hun prøver på. Med god hjelp i sine fire barn som stadig stiller opp når mor skal øve seg på portretter. Noen ganger må man ty til belønninger i form av is på de minste, og i forhandlinger med penger i den senere tid på de eldste. Men er barna glade, er mor glad. Ektemannen med sitt lange hår og store skjegg må også til pers noen ganger.

Å leke med bobler kan gi morsomme bilder, som dette bildet av Annisette. Et portrettbilde må ikke alltid være sett forfra. Foto: Eli Renate Lillebuen Kvarme.

– Jeg har mye å lære, og søker stadig ny kunnskap. En fotograf bli jo aldri helt utlært. Det viktigste er å ha det gøy, og det har jeg gjennom sang, foto, og min flotte familie, forteller Eli Renate Lillebuen Kvarme.