Hjem Nyheter Lier kommune med ytterligere koronatiltak

Lier kommune med ytterligere koronatiltak

Fra før har Lier kommune innført bruk av munnbind i hjemmetjenesten der det ikke er mulig å holde avstand.

Nå innfører Lier kommune ytterligere tiltak:  

  • Sterk anbefaling om bruk av munnbind for kollektivreisende  strekningen mellom Drammen-Oslo når det ikke er mulig å holde en meter avstand. Dette gjelder for alle personer over 12 år. 
  • Sterk anbefaling om bruk av hjemmekontor for alle som har mulighet til dette. 
  • Sterk anbefaling om å unngå innendørsarrangementer med mer enn 50 deltakere der det ikke er seteplassering. Det betyr at på religiøse-, kultur- og idrettsarrangementer vil man kunne være flere enn 50 personer dersom det er seteplassering.

 Sterk anbefaling om å begrense antallet som samles i privat sammenheng til maksimalt 10 personer. – Vi håper liungene følger anbefalingene våre slik at vi sammen kan bidra til å redusere smittetrykket i samfunnet. Husk å fortsatt holde avstand, ha god håndhygiene og vær hjemme hvis du er syk, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.  

Les også: Anbefaler bruk av munnbind mellom Drammen og Oslo

Anbefalingene gjelder fra 30. september og 14 dager fremover.

Lier er del av et felles bo- og arbeidsmarked i hovedstadsområdet og vil bidra til å begrense smittespredningen. Lier kommune er i tett dialog med nabokommunene for å koordinere og samordne tiltak for å redusere smittespredningen i Oslo-regionen.