Hjem Nyheter Lissos Eiendom går nye veier

Lissos Eiendom går nye veier

Tom Helgesen

– Hittil har vi holdt oss til næringseiendom, men nå satser vi også på boligmarkedet, sier eiendomssjef Lars Erik Grøtterud i Lissos Eiendom AS.

At det nettopp ble Solbergelva er ingen tilfeldighet. Her har eier og daglig leder i Lissos Eiendom AS, Ole H. Grøtterud, bodd siden slutten av 1980-tallet. Her spiller sønn og eiendomssjef Lars Erik Grøtterud fremdeles på Solbergs A-lag i bandy, og selvsagt er Lissos Eiendom AS også generalsponsor for A-laget i bandy i Solberg Sportsklubb (SSK).

Startet med treningsutstyr
Grøtteruds forretningseventyr startet imidlertid med Sport Supply for rundt 35 år tilbake. Selskapet som i dag heter Mylna Sport AS, selger treningsutstyr til sportsbransjen. Han ble altså eikværing på slutten av 1980-tallet, men solgte seg ut av sportsbransjen i 2015.  Siden har han bygd stein på stein i sitt eiendomsselskap, der sønnen, Lars Erik, nå er nybakt eiendomssjef med kun et par uker på baken i sin nye jobb.

Av utdannelse har yngstemann et tre-årig studium i økonomi og ledelse fra Høgskolen i Drammen etter at han gikk ut av toppidrettslinja på Drammen videregående skole for ti år siden.

Inspirert fra Hellas
– Lissos Eiendom AS høres ikke helt ut som om det har «aner» fra Solbergelva?

– Nei, det stemmer nok. Navnet kommer fra en kulturperle like ved familiens feriested i Hellas. Vi måtte uansett bytte navn fra Abilica Eiendom, for navnet Abilica er en kjent merkevare på treningsutstyr som forhandles av Mylna Sport. Det kunne vi ikke hete lenger, så dermed dukket navnet Lissos opp, forteller den nytilsatte eiendomssjefen som har sin far, Ole H. Grøtterud, som daglig leder.

Duoen er de eneste ansatte i eiendomsselskapet, og gjør alt fra å skifte lyspærer og stake opp tette sluk til å føre regnskapet.

– Næringseiendommene våre ligger i sin helhet i Nedre Eiker kommune, fordelt på Mjøndalen og Solbergelva. I tillegg har vi klubbhuset til Solberg Sportsklubb og et par nabo-eiendommer som utgjør et forholdsvis stort område ved Gamle Riksvei ved siden av idrettsanlegget til SSK, forteller Lars Erik. Det meste er kombinasjonsbygg med kontorer og lager, og området ved Gamle Riksvei kommer vi tilbake til.

Tom Helgesen

Kunst på veggene
Det første en utenforstående legger merke til inne i næringsbyggene til Lissos Eiendom AS er all kunsten på veggene. Grøtterud senior og junior mener nemlig at vakker og spennende kunst gjør noe med menneskene som ferdes i byggene. Det virker positivt på leietagerne. Noen av møterommene i Ryghgata 4B er også meget spesielle. I møterom Knabben dominerer utsikten fra Knabben hele den ene veggen. Du får nesten følelsen av at du sitter ute i den vakre Eikernaturen her med panoramautsikt over bygda. I et av de andre møterommene er det kun panelovnene på veggene som røper at du ikke sitter på en gresk strandrestaurant ved Middelhavet!

Solberg Panorama
Lars Erik Grøtterud tar fram noen skisser som viser det fremtidige boligprosjektet ved siden av idrettsanleggene i Solbergelva. Skisser som forteller om en næringsdel i de to nederste etasjene med 23-24 leiligheter i de tre etasjene over. Nå har de fått rivetillatelse.

– Vi håper på byggestart av Solberg Panorama i april. Interessen for leilighetene har vært god, og flere har satt seg på ventelister så langt. Intensjonsavtale med entreprenørfirmaet Strøm Gundersen er allerede skrevet, så vi nærmer oss byggestart, forteller Lars Erik.

Dialog Eiendom har megleroppdraget for dette store boligprosjektet til rundt regner 140 millioner kroner.

– Hvem skal forresten inn i næringsdelen i Solberg Panorama?

– Her kommer det i hvert fall et treningssenter og fysioterapi, og vi ønsker gjerne flere leietagere i «helse-bransjen». Rundt 2.000 kvadrat næringsarealer skal leies ut, så det er litt å fylle opp her. Uansett blir dette spennende for Lissos Eiendom AS. For dette er første gangen vi beveger oss over fra næringsbygg til boliger, sier Lars Erik.

[email protected]

Lissos Eiendom AS

  • Lissos Eiendom AS har en historie som går tilbake til 2003. Da ble Sport Supply Eiendom AS etablert.
  • Syv år seinere, i 2010, ble Abilica Eiendom AS etablert. I november samme år fusjonerte de to selskapene, og i 2015 endret dette selskapet navn til Lissos Eiendom AS. Selskapene har hele tiden vært eid 100 prosent av Grøtterud Holding AS som igjen eies av solbergelving Ole H. Grøtterud.
  • Lissos Eiendom eier og drifter i dag en bygningsmasse på cirka 15.500 kvadrat. Det meste er kombinasjonsbygg med kontorer og lager, alt beliggende i Nedre Eiker kommune.
  • Omsetningen for 2018 lå på 15,7 millioner kroner med svært solide 9,6 millioner i driftsresultat