Hjem Nyheter Liung spiller «Petter» i kritikerrost NRK-serie

Liung spiller «Petter» i kritikerrost NRK-serie

Tobias Kolbjørnsen

– En som castet roller la merke til meg på Improshow. Hun oppfordret meg til å sende inn to selftapes (digital audition) med oppgaver som jeg mottok. En i produksjonen kjente meg igjen fra 22. juli-serien på NRK og etter noen runder endte det opp med at jeg ble castet i rollen som «Petter» i «Norsk-ish», forteller Tobias Kolbjørnsen.

Digger serien

Kolbjørnsen mener at produksjonen er stilig og inneholder mange kule elementer.

– Hele produksjonen besto av flinke og dedikerte folk og en herlig blanding av mennesker, sier liungen.

Selv om han beskriver serien som lettbeint, så inneholder den likevel en del drama.

– Den lett fordøyelig. Og jeg digger denne serien, forteller Kolbjørnsen.

LES OGSÅ: Tobias fra Lier i gammel komedie med ung vri

Petter – en vanlig gutt

Tobias Kolbjørnsen spiller Petter. Den norske kjæresten til «Eda» som er lillesøsteren til hovedrolleinnehaver «Helin», spilt av Selda Ekiz.

– Petter er en vanlig gutt som har levd hele livet sitt i Norge. Han jobber på et lager og er veldig fornøyd med det. Som person tar han livet litt som det kommer og har ikke noen voldsomme ambisjoner, sier Kolbjørnsen, og forteller at rollefiguren han spiller er veldig glad i Eda og at han synes familien hennes er interessant.

– Han prøver å lære seg litt tyrkisk, både for å imponere kjæresten sin, men også for å kunne ta del i samtalen når familien slår over til tyrkisk, røper Kolbjørnsen.

Teaterskoleelev og freelancer

Teaterinteressen ble vekket tidlig hos 21-åringen fra Tranby. I femte klasse var han elev ved teaterskolen Frilynt i Drammen og senere elev ved dramalinjen ved St. Hallvard videregående skole i Lier. I vår avsluttet Kolbjørnsen sitt årsstudium i filosofi. Nå livnærer han seg som freelancer, vert og servitør på Latter i Oslo.

Fra søndag 4. oktober til og med 15. november gjestespiller Tobias Kolbjørnsen på «Det andre teateret».

– I løpet av syv uker skal vi lage syv forskjellige forestillinger. I en forestilling hvor vi starter med blanke ark på mandag og nyinnhentede aktører før vi avrunder på søndager, forklarer Tobias Kolbjørnsen.