Hjem Nyheter Lockdown med Ollie og pappa – lager videoer for å inspirere

Lockdown med Ollie og pappa – lager videoer for å inspirere

Alenepappa Alexander Olsen og sønn Ollie Aspen Olsen (5) fra Solbergelva bruker veldig mye tid sammen, nå som barnehagen til Ollie er stengt. Det resulterer i mange kule videoer med tips til andre foreldre.

Duoen har begynt å lage mange videoer der de deler tips på hva man kan finne på nå som både foreldrene og barn er mye hjemme sammen.

– Hver natt før Ollie legger seg så snakker vi mye sammen. Og ofte blir det mye snakk om hva Ollie har lyst til å gjøre neste dag. Det er da alle ideene kommer, forteller Alexander.

De liker å utfordre tradisjonelle ting med å tenke litt utafor boksen.

Se videoen som er laget av Alexander Olsen.  

– Hagen er ikke så viktig for meg. Og jeg tror at det er viktigere at Ollie får brukt sin fantasi her, sier pappa.

Det var da Ollie kom på en ide. Han elsker jo å leke med båter, men de har jo ikke badekar på badet. Slik ble en ny ide til. Hvorfor ikke å lage en båthavn i hagen, nå som snøen også er borte.

Ollie Aspen Olsen (5) elsker å finne på ting med sin pappa Alexander Olsen. Foto: Terje Prestårhus

Det er jo utrolig koselig å sette seg ned å spille brettspill med barna, men det tar jo kanskje bare ti minutter.

Når Ollie ønsket å spille brettspill så må jo hans ønske gå i oppfyllelse, men det på deres egen måte.

Se hvordan de brukte en dag på å både lage og spille brettspill i hagen.

– Jeg tror at Ollie likte å male lerretet like mye som han likte å spille spillet, sier Alexander.

Det at begge to liker de aktivitetene de holder på med er jo veldig viktig mener Alexander.

Tung tid

Alexander jobber med markedsføring i Drammen skisenter og Klarteverket i Drammen. Han er nå permittert på grunn av avlysning av ulike arrangementer på grunn av smittefare. 

Hverdagen er snudd opp og ned, men de prøver å se lyst på hele situasjonen. Og bruker tiden godt sammen nå. 

– Som alenepappa er det viktig for meg at vi begge klarer å tilpasse oss hverandre, og det tror jeg vi begge har klart på en kjempefin måte. Vi får glede av dette begge to, sier Alexander.

Selv om  man nå er tvunget inn i en hverdag der mye av det vi kan gjøre eller ikke er bestemt tar det litt tid å vende seg til denne situasjonen. 

– Mitt fokus på dagtid er kun Ollie, på kveldene kan jeg selv sitte å kjenne på den situasjonen vi er i nå. Da ringer jeg ofte venner som stiller opp og vi snakker ut om ting, sier Alexander.  

Bruk tid med barna

Ollie er glad for å ha litt fri fra barnehagen nå, men dette er jo ikke noe nytt for han. Far og sønn har alltid funnet på kule ting sammen.

Pappa har hatt en del hjemmekontor fra før av og Ollie har ofte blitt hentet tidligere hjem fra barnehagen for nye eventyrer sammen med pappa.

Tips til alle foreldrene nå fra Alexander er å tenke utenfor boksen, bruke tiden godt med barna dine. Gjør ting på deres måte, der alle kan ha gleden av det dere velger å gjøre.

Her kan du se tips til flere aktiviteter foreldrene kan gjøre med barna.

 

[email protected]