Hjem Nyheter Lokal seier i Hauern

Lokal seier i Hauern

– Jeg så ryggen på ei annen dame som forsvant fra starten og oppover bakkene før vi tok av til Fallet. Vi snudde jo inne ved Fallet, og på vei tilbake tok jeg henne igjen, forteller Fanny Møller Endresen.

– I de siste motbakkene før vi kommer til krysset like ved Nykjua, bytta jeg spor og fikk etter hvert et lite forsprang. Det holdt bra til inn til mål, sier en svært godt fornøyd vinner av dameklassen.

Tørrvoksføre 

Fanny har gått Hauern flere ganger tidligere, men har aldri lyktes å gå helt til topps før nå. – Løypa var også fin med tørrvoksføre. Ellers likte jeg«omveien» til Lelangen. Her kunne man gå diagonalgang hele veien, noe som ikke er mulig opp de bratte Fløytenbakkene. Artig også at arrangørene klarte å få til starten fra Kanada slik at løypa krysset gjennom Finnemarka. Hadde jo vært langt kjedeligere hvis måtte gå tre runder innover mot Svarthavna, mener Fanny. 

Tett duell

I herreklassen ble det en svært tett duell mellom Ole Petter Dirdal Moxnes fra Bergkameratene Ski og Roy-Arne Tollefsen, Kongsberg IF. Med tiden 2.01.45 slo sistnevnte bysbarnet med ett fattig sekund på de 42 kilometerne.

Ellers imponerte snekker’n fra Nærsnes, Jon Gunnar Fjell, med tiden 2.16 i klasse 56-60 år og klar klasseseier. Oddvar Nygaard med tiden 2.27 i klasse 66-70 år vant også sin klasse klart. Liungen har utallige totalseire og klasseseire i det tradisjonsrike turrennet, men har vært ute med skade en god stund. Nå er imidlertid formen i ferd med å vende tilbake, noe ikke minst den sterke sluttiden viser.

Kun natursnø

Med over 200 påmeldte og flott vintervær kunne arrangørene smile fornøyd inne ved målområdet på Martinsløkka på søndag. Ei drøy uke tidligere var det svært få som trodde det var mulig å arrangere et turløp på over 40 kilometer på kun natursnø. Turrenn etter turrenn avlyses denne stusselige vinteren, men arrangør Finnemarka Idrettslag og Hauern er altså unntaket. Det er bare å ta av seg skilua og bøye seg i snøen for rennleder Jens Myhra og hans mange hjelpere, ikke minst de dyktige løypekjørerne.

[email protected]