Konnerudjubel for stafettbronse på hjemmebane. Steinar Mundal gleder seg sammen med Tiril Liverud Knudsen, Margrethe Bergane og Kristine Stavås Skistad.

Lokal stafettjubel under NM på Konnerud

Skrevet av Tom Helgesen
03.02.2020 10:34 - OPPDATERT 04.02.2020 13:41

Ski-NM på Konnerud fikk en pangavslutning med sol, blå himmel og bronse til damelaget i stafetten på hjemmebane. Kong Harald var også på plass, og fikk med seg jubelen for medaljene til Tiril Liverud Knudsen, Margrethe Bergane og Kristine Stavås Skistad.

- Dette var skikkelig gøy. Deilig endelig å få det til på hjemmebane, sier Tiril Liverud Knudsen og smiler om kapp med sola. Hun la grunnlaget med en gnistrende sterk første etappe der hun vekslet i tet.

Junior Margrethe Bergane gikk også veldig godt på andre etappe, og hun hadde den femte beste etappetiden av samtlige 78 lag som fullførte.

På sisteetappen fikk Kristine Stavås Skistad bryne seg mot landslagsløpere som Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg og et helt kobbel med sterke damer. Sprinteren maktet å berge bronsemedaljen etter en sterk avslutning, og det er en spesiell stemning å suse inn til bronsemedalje på hjemmebane foran et stort hjemmepublikum.

Blant herrene stilte det opp en rekke lag fra Buskerud Skikrets. Her imponerte Drammens Ballklubb som fra startposisjon 111 klatret helt opp til 22. plass blant de 134 herrelagene som fullførte.

DBKs stafettlag gikk seg opp fra startposisjon 111 til en meget sterk 22. plass til slutt. Fra venstre Brage Reier Groven, Martin Kirkeberg Mørk og Sivert Leander Johansen.

- Vi er svært godt fornøyd med dette. Nå blir det en helt annen startposisjon til neste års stafett-NM, sier DBKs ankermann, Sivert Leander Johansen, og gleder seg allerede til NM i 2021. På første etappe gikk Brage Reier Groven et taktisk godt løp og avanserte stadig i feltet. Ved veksling hadde han passert nesten 60 lag fra sin meget vanskelige startposisjon.

Junior Martin Kirkeberg Mørk fortsatte avanseringen på sin etappe og tok 22 plasser til før Sivert altså avsluttet med en imponerende 22. plass i det sterke selskapet.

- Litt morsomt også at vi alle tre har gått på Øren og Børresen skole sammen, så dette er et veldig lokalt lag også, forteller Sivert.

Tine Mortensen Andersen, DBK, jobber godt i de tøffeste motbakkene på siste etappe under stafett-NM på Konnerud i Drammen.

[annonse]
Noen lokale resultater:

Damer

3. plass. Konnerud IL 1

11. plass. Konnerud IL 2

31. plass. Konnerud IL 3

46. plass. Vikersund IF 1

47. plass. Mjøndalen IF 1

49. plass. IL Skrim 1

50. plass. Bromma IL 1

 

Herrer

12. plass. Gol IL 1

22. plass. Drammens Ballklubb

23. plass. Vestre Spone IF 1

26. plass. Hemsedal IL 1

28. plass. Bromma IL 1

43. Lier IL 1

49. Sjåstad/Vestre Lier IL 1

50. Ringkollen Skiklubb 1

 

[annonse]
[email protected]