Hjem Nyheter Lokaldrikke i særklasse fra Røyse

Lokaldrikke i særklasse fra Røyse

– Når en lokal bedrift løftes fram til å være på elitelaget av norske mat- og drikkeprodusenter er det noe som gleder hele Ringerike. Dette er viktig verdiskapning for oss alle, sier ordfører i Hole kommune, Syver Leivestad. 

Tirsdag fikk Røyse Bærpresseri tildelt Spesialitet for solbærsaften sin – et hedersmerke forbeholdt produkter som er i særklasse i sin kategori. 

– Få vet at annethvert solbær i Norge dyrkes på Røyse. Røyse Bærpresseri har med solbærsaften løftet seg opp på et nasjonalt nivå av lokaldrikkeprodusenter. All grunn til å være kry av håndverket de leverer, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk. 

Hun oppfordrer lokalbefolkningen til å kjøpe lokale varer fra lokalmatprodusentene i særklasse fra Ringerike: Økologiske spekepølser fra Ask, oster fra Thornjørnrud, Ringerikserter og Ringerikspoteter. – Støtt opp om disse utmerkede ambassadørene for norsk lokalmat i særklasse! 

Utmerker seg i saftkategorien

På Røyse er det utmerkede vekstvilkår for bær og frukt. Solbærsaften fra Røyse er laget av solbær fra Røyse som presses og videreforedles hos Røyse- frukt og bærpresseri. Det var en stolt eier Erlend Eilev Mellerud som var tilstede under tirsdagens tildeling.

– Vi har arbeidet hardt i flere år, så å motta Spesialitet-merket for solbærsaften, ja det er stor stas når nåløyet er trangt, sa Mellerud. 

Om Røyse Solbærsaft sa juryen at den dufter rikt av solbær, har en fin syrlighet og smaker ren solbær. Den er perfekt balansert med akkurat passe sødme. Røyse solbærsaft utmerker seg i saftkategorien og er en solbærsaft i særklasse. 

Fakta om Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

[email protected]