Hjem Næringsliv Lokale gründere i Gründerhuset

Lokale gründere i Gründerhuset

Det nyåpnede Gründerhuset i Drammen gjorde seg ikke helt av seg selv. Det tok åtte måneder og to millioner kroner å omgjøre lokalene etter Hobbymannen til storstue, lekeplass og laboratorium for dem som har en drøm om å starte egen bedrift.

Hakon Lærum og Kontorhuset utviklet ikke Gründerhuset i isolat. Lærum gikk til lokale gründere. Sammen skapte de byens nye lekegrind for nyetablerere.

Lillebror

Trine Hjelle kjenner Kontorhuset fra tegnebrettet. Hun hadde jobben som interiørarkitekt for Kontorhuset da det ble tegnet i 2014.

– Her snakker vi om lillebroren eller om barnet som vokser videre, sier Hjelle.

Du engasjerer ikke Hjelle og Annet Format MNIL om du er ute etter en A4-løsning.

– Vi står for noe annet, sier hun.

Gründerhuset er utviklet i nært samspill mellom Hakon Lærum i Kontorhuset, Trine Hjelle i Annet Format og Kristoffer Steen i Cutfab.

– Det er morsomt å være lokal leverandør til en lokal nyskapning. Vi jobbet tett sammen. Sånn kommer også de beste løsningene, sier Steen.

Mye erfaring

Hakon Lærum og Kontorhuset ville bygge på all oppsamlet erfaring.

– Det betyr blant annet at inventar står fast. Det skal ikke flyttes rundt og det må fungere om lokalet brukes av få eller av mange samtidig, sier Lærum.

Den oppgaven løste Steen og Hjelle. Det er mange hensyn som skal oppfylles.

– Vi ville skape flere møteplasser, ulike måter å sitte og jobbe på og gi mulighet for å ha sitt eget avskjermede område samtidig som du sitter i et landskap sammen med flere andre. Så handler det om å få opplevelse av trygghet og at folk skal trives. Det er da vi jobber best, sier Helle.

Skreddersøm

Kristoffer Steen i Cutfab leverte skreddersøm for Gründerhuset. Han er en av få som kan løse alt du vil ha lagd i trematerialer som du ikke finner i en brosjyre.

– Vi snakker om å ta ideer fra 3D-tegninger til produksjonstegninger. I denne jobben er det i tillegg lokal produksjon og lokalt levert på bærekraftig måte, og vi har hatt gleden av å samarbeide nært med Trine Hjelle i Annet Format, sier Kristoffer Steen.

Nina Viland er en av dem som har tatt i bruk Gründerhuset. Hun har bakgrunn fra regnskap og bedriftsrådgivning. Nå følger hun drømmen og er i startfasen med egen bedrift. Der handler det om coaching.

– Gründerhuset er et godt sted å være. Lokalet er kreativt, fargerikt og avdempet på samme tid. Her finner jeg konsentrasjon og får jobben godt, sier Nina Viland.

[email protected]