Hjem Nyheter – Må bare rives, mener utbygger

– Må bare rives, mener utbygger

– Det er så forfallent at det må bare rives. Det har kommunen innsett selv også. Vi har ikke fått godkjenning til å rive ennå, men kommunen har undersøkt saken selv og konkludert med at bygningen kan rives, sier Christoffersen. Det har ikke lykkes Byavisa å få svar fra kommunen med bekreftelse på hvorvidt byggeier skal få rivningstillatelse. 

BACI Invest AS er i prosess med kommunen om å starte planarbeid på eiendommen og få godkjent bygging av leiligheter i bakgården til Kirkegata 5. Eiendommen består av Tårnvillaen ut mot Kirkegata, samt pakkhuset. Begge bygg har verneklasse A, og kun bakgårdsbygget er planlagt revet. 

Vurderer ikke restaurering 

Eiendomsutvikleren er ikke enig med Ulf Teigen fra Murbyen Oslo, som mener at bygget er fullt mulig å bevare. – Det må stå for hans regning. På baksiden mot Albums gate kan man se at hele muren er sprukket tvers gjennom. Vi har sagt til kommunen at det er deres ansvar hvis vi ikke får rive og det skjer noe mot naboen, sier Christoffersen. Han har aldri vurdert restaurering av pakkhuset og mener det er lett å snakke om bevaring når det dreier seg om andres eiendom. 

– Det er mye lettere å bruke andres penger enn sine egne. Og det er alltid noen såkalte eksperter som sier vi kan gjøre det og det. Han eksperten kan kjøpe bygget av meg å restaurere det sjøl, sier Christoffersen. 

Treg saksgang

Han anser det som lite sannsynlig at rivningstillatelse ikke blir gitt, og vurderte ikke dette som noen risiko da han kjøpte eiendommen med tanke på å bygge leiligheter der, selv om bakgårdsbygget har høyeste verneklasse. Christoffersen sier også at tidligere eier ga han papirer på at man kunne rive bygget. 

Forrige artikkelJon Georg Dale marker byggestart
Neste artikkelSpiralen-tunnelen er stengt