Hjem Nyheter Maleri til barneavdelingen

Maleri til barneavdelingen

Siden april har kunstner Elisabeth Larsen og driver av nettbutikken Så Stor, Tone Lyngås Johnsen solgt et maleri laget av Larsen for å gi hele overskuddet til organisasjonen Sykehusklovnene.

Maleriet ble også gitt til barneavdelingen ved Drammen sykehus.

– Nå er det jo veldige mye fokus på korona-pandeminen som er viktig, men vi må ikke glemme de som har det vanskelig ellers også, og særlig barna, sier Larsen.

Kunstner Elisabeth Larsen og driver av nettbutikken Så Stor, Tone Lyngås Johnsen håper at flere kan bidra med å støtte Sykehusklovnene. Foto: Hina Aslam

Det var et ønske og en samtale mellom Larsen og Tone Lyngås Johnsen som gjorde at de bestemte seg for å glede noen. 

– Barna er overraskende sterke og håndterer noen ganger problemer bedre enn oss voksne. Da ønsket vi å gi dem noe de kan glede seg over, sier Larsen.

Hun håper at maleriet kan være med på å bidra til samtaler og kanskje til og med flytte fokus på noe annet i noen minutter. 

Maleriet heter Sterk og er laget med akrylmaling, blekk og oljekritt, og originalen er 60 x 60 cm.

Kjøper du dette bildet går overskuddet til Sykehusklovnene. Foto: Therese Aasgaard

– Maleriet kan kjøpes på min nettbutikk Så Stor og vi har solgt litt, men det har vært mest bekjente som har kjøpt foreløpig. Jeg håper og ønsker at flere vil bidra slik at vi får gitt en større sum til Sykehusklovnene, sier Tone Lyngås Johnsen.

Hun har bestemt seg for å gi bort hele overskuddet og dette blir gjort i løpet av desember i år.

En av de som kom til helikopterplassen ved Drammen sykehus for å motta bildet var spesialsykepleier for barn ved Drammen sykehus, Margrethe Solbraa Bay.Spesialsykepleier for barn ved Drammen sykehus, Margrethe Solbraa Bay, er takknemlig for gaven. Foto: Hina Aslam

– Det er veldig hyggelig at noen tenker på barna. Det er godt for barna å ha noe som frisker opp rommet, de er ellers ganske like. Og veldig godt å ha noe annet å feste blikket på enn sykehusinventar, sier hun.

Hvor bildet skal henges er ikke helt klart ennå, men enten oppholdsrom der flere kan ha glede av bildet eller på et rom der et barn skal være i en lengre periode. 

[email protected]