Hjem Nyheter Mangfold av behandlinger på Alternativmessa

Mangfold av behandlinger på Alternativmessa

Inne i konferanserommene på hotellet sitter spåmenn, healere, intuisjonstrenere, aurafotografer og klarsynte. Plakater spør i store bokstaver om hvilke problemer man måtte ha, og tilbyr løsninger.

Negative ioner

 «Sitter du fast i et mønster og ikke kommer videre?» står det på den store rosa banneren til Eva Lill Larsen, som skilter med evner innenfor klarsyn, medium, dyretolking og healing. «Føler du deg trøtt» er det konsise spørsmålet på plakaten til Life Protector, som går rett til kjernen på nåtidens folkesykdom. De selger armbånd med negative ioner hentet fra mineraler i vulkansk aske. – De har en serie positive effekter, som å øke balansen, styrke fokus og lindre leddsmerter. Vi får nemlig et overskudd av positive ioner fra mobil, wifi, pc og lignende som gjør at kroppen havner i ubalanse, forteller Christopher Larsson.  

Christopher Larsson (t.v.) og André Svendsen fra Lifeprotector som selger armbånd med negative ioner. Foto: Pål-Henrik Hagen.

Med et av deres armbånd kan muligens denne balansen rettes opp. 1500 kroner var prisen for deres beste modell, som også fungerer som utsmykking. Å gjenopprette ion-balansen er en alternativ behandling som retter blikket mot et vitenskapelig verdensbilde, hvor fysiske partikler brukes som forklaring på det eventuelle ubehaget vi føler. Men de fleste behandlingene her tilhører en kategori utenfor det tradisjonelt vitenskapelige, og henviser til mer esoteriske krefter. 

Programmerer krystaller

I boden til Tove Kjennerud kan du få healing som du bærer med deg. Hun kan kanalisere helbredelse inn i krystallene og drømmefangerne som hun lager. – Jeg programmerer bergkrystaller opptil et tema hos mennesker. Det vil si jeg kanaliserer en healing, forklarer Kjennerud. Hun har samtaler med de som er interessert, og så får hun kontakt med det hinsidige og kan hente ut healingen som trengs for hver enkelt.

Tove Kjennerud kanaliserer healing inn i bergkrystaller og drømmefangere.

– Jeg prater litt med folk, og så kobler jeg meg på. Og så får jeg inn de energiene, og da går jeg som en pendel sjøl mens jeg programmerer inn i krystallene og drømmefangerne. Jeg får en slags lyskule rundt meg mens jeg lager dem. Det er kjempesprøtt, men det er tilfelle, utdyper hun. 

Energi

«Energi» er et begrep som går igjen, og representerer kanskje en type overlapp mellom den spirituelle og fysiske verden. I alle fall språklig. Energi var også et nøkkelord i behandlingen til Eyrun Oddny Thorsteinsson.

– Jeg driver med healing og sjamanisme. Healing er påfyll av frisk energi. Når kroppen får nok energi så reparerer den seg sjøl, forteller hun. Plakaten hennes henter også referanser fra det atomære nivå, og lover et «kvantelysbad» som skal regenerere kroppens selvhelbredende krefter. De som er trent i fysikkens formler er ofte noe mer skeptisk til denne form for behandling enn andre, men sivilingeniør Sophia Nguyen var åpen for et forsøk og la seg på benken til Thorsteinsson.

– Det var en veldig bra opplevelse, og absolutt merkbart. Jeg kan ikke koble det opp til fysikken, men jeg kan si at det var en kribling i beina, hvis vi skal ta inn den menneskelige faktoren. Noe skepsis har jeg. Men energier er fysikk, og energier kan vi måle på alle plan. Så det er noe i det, sier hun. 

[email protected]