Hjem Nyheter Maria klar for Ungdoms-OL i Sveits

Maria klar for Ungdoms-OL i Sveits

I fjorårssesongen gjorde hun det veldig bra med gull i junior-NM på både klassisk og skøyting og var en viktig bidragsyter på det seirende stafettlaget. I tillegg vant hun norgescupen sammenlagt. Sist helg ble det NM-gull i sprint for jenter 18 år på Lygna og tredjeplass i klassisk og andreplass i skøyting i norgescupen. Det virker i høyeste grad som om langrennsformen er meget bra ei uke før Ungdoms-OL…

Fra premieutdelingen på junior-NM i sprint sist lørdag på Lygna. Norgesmester Maria Hartz Melling, Konnerud IL, er her flankert av nummer to, Anna Heggen og nummer tre, Kristin Helland. Foto: Privat.

Startet i Glassverket

Maria bor på Åskollen og gikk langrenn for Glassverket fram til den sesongen hun konkurrerte i 14-årsklassen. Deretter ble det overgang til Konnerud IL (KIL) for å komme inn i et større miljø.

– KIL har veldig flinke trenere, og jeg trenes nå av Emil Oliver Andersen og Mads Madsgård, forteller Maria. 17-åringen trener mye på Konnerud i vintersesongen, men går også en del i Lier og på Vestskauen i Sande. Ja, hun trener rett og slett der det er preparerte skiløyper for øyeblikket. 

Går på videregående

– I skisesongen blir det vanligvis en økt om dagen, noen ganger to, men jeg passer på å ha en hviledag i uka. Jeg går nå i 2. klasse på Drammen videregående skole, studiespesialisering, så det er nok å gjøre, sier den lovende skiløperen. 

Maria Hartz Melling har vært allsidig og drevet mye med friidrett og fotball, samt noe håndball. Fortsatt er hun aktiv friidrettsutøver, primært på mellomdistanse, mens ballspill er kuttet ut.

Til Sveits 

 – Øvelsene i Sveits er skicross, skøyting sprint og 5 km klassisk. Det hele avsluttes med kombinert stafett sammen med andre grener, sier hun. Tre gutter og tre jenter fra Norge skal konkurrere i langrenn, og alle får gå alle øvelsene unntatt stafetten. Da er det nemlig kun én jente og én gutt på laget.

–  Hva er ambisjonene dine i Sveits?

–  Det er rett og slett å gjøre gode renn. Om noen uker skal jeg også være med på Konneruds stafettlag under senior-NM, og det gleder jeg meg også veldig til. Ellers er målet mitt for sesongen å holde et høyt nivå hele tiden og være i toppen i klassen min i de fleste renn. Tenker du ennå lengre fram, er målet å bli så god som mulig. Og så får vi se hva det holder til…

[email protected]