Hjem Nyheter Masserer sykefraværet hver dag

Masserer sykefraværet hver dag

I 2003 var han en av de aller første i landet som tok med massasjebenken ut til bedriftene. Tilbudet ble raskt etterspurt. I dag har han stabilt rundt 40 bedrifter på kundelisten bare i Drammen.

Gjennom kjeden Klinikk for Alle tilbys bedriftsavtaler over store deler av landet. Det hele styres av Frank Herbro ved klinikken i Drammen. Han solgte Helse+ til KFA-kjeden i februar 2017 og gikk samtidig inn som deleier i KFA Bedrift AS.

Tiltak som virker
En av bedriftene som har vært med lenge er Drammen Taxi. Den avtalen ble inngått tilbake i 2005. Syv år senere tok Odd Ivar Gjersvik over ledelsen i Drammen Taxi. Han har effektivisert mye av driften og sett på alle utgiftene, men en utgift han ikke kuttet er bedriftsavtalen.

– Vi er opptatt av at de ansatte skal trives, bli sett og bli tatt på alvor. Da kan vi ikke ta lett på tiltak som virker. Hos oss er sykefraværet lavt. Det ønsker vi at det fortsatt skal være. Ett av tiltakene som bidrar til lavt sykefravær og høy trivsel, er avtalen vi har med Klinikk for Alle, sier Gjersvik.

Effektiv oppskrift
– Behandlingsforløpet vi tilbyr er utviklet gjennom mange år. Vi har funnet oppskriften som er mest effektivt for å forebygge muskel- og skjelettplager, som er den største grunnen til sykefraværet i Norge, sier Herbro.

KLINIKKSJEF: Kristian Gabrielsen. Foto: Privat

Fysikalsk bedriftsmassasje er mer enn klassisk massasje.

–Vi bruker klassisk massasje, men også idrettsmassasje og triggerpunktbehandling. Det handler om skreddersøm tilpasset den enkelte for at resultatet skal bli best mulig, sier Herbro.

Klinikk i ryggen
Flere tilbyr bedriftsmassasje, men Herbro er alene om å ha en hel kjede med 29 klinikker i ryggen. Den kjeden vil i år gi 400.000 behandlinger.

På klinikken i Drammen er det gjennomført mer enn 5000 behandlinger i første halvår i år.

– Vi jobber tverrfaglig. Her har vi team med fysioterapeut, massør, osteopat og kiropraktor som sammen legger opp den mest effektive behandlingen, sier klinikksjef Kristian Gabrielsen. 

Del av en kjede
– Klinisk bedriftsmassasje er forebyggende. Kommer vi over alvorlige tilfeller hvor forebygging ikke er godt nok, så står dørene inn til klinikkene vid åpne. Da skal klientene raskt få den aller beste behandlingen. Målet er å unngå sykefravær, sier Herbro.

Åtte av ti får et ryggproblem i løpet av livet. Mange sliter med muskel- og skjelettplager.

– Det oppleves fint å hjelpe folk og se at behandlinger virker, sier Gabrielsen som har ledet klinikken i Drammen i snart to år. På den tiden har klinikken nær femdoblet antall behandlinger. 
[email protected]

FAKTA: KFA Bedrift

  • Forebyggende massasje som gis ute på bedriftene
  • Hver behandling er på 20 minutter
  • Passer for bedrifter med mer enn syv ansatte
  • En terapeut behandler inntil 17 ansatte på en arbeidsdag
  • Samspill med Klinikk for Alle med tilgang til tverrfaglige team