Hjem Nyheter Masterstudent Ingeborg samarbeider seg inn i arbeidslivet

Masterstudent Ingeborg samarbeider seg inn i arbeidslivet

– Det tok vel 10 minutter fra Ingeborg kom inn døra til hun begynte å gjøre en jobb som ga direkte verdi for banken, så dette er jeg helt sikker på er en god investering, sier Jørund Buen som er leder for bærekraft i SpareBank 1 BV.

Jobb og studier

Ingeborg Berg fra Drammen er ansatt i et 2-årig engasjement i halv stilling. Nå er hun i full gang med å analysere det lokale næringslivet, samtidig som hun er masterstudent på deltid i samfunnsanalyse ved USN (Universitetet i Sørøst Norge).

– Å jobbe med masteren min samtidig som jeg får jobberfaring gjør at jeg får kombinert teori med relevant praksis. Det er en flott mulighet for meg, sier Ingeborg Berg.

Temperaturmåler for næringslivet

SpareBank 1 BV ønsker å støtte lokal næringsutvikling gjennom prosjektet, spesielt små og mellomstore bedrifter. Å undersøke hvordan det står til med næringslivet lokalt og om de vil investere mer innen bærekraft, er noen av områdene. Korona blir også et aktuelt tema. I tillegg til å gjøre analyser skal det gjennomføres spørreundersøkelser der lokale bedriftsledere uttaler seg om framtidsutsiktene for sin bedrift. Et konjunkturbarometer er en slags «temperaturmåler for næringslivet».

– Jørund er flink til å utfordre meg og gi rom til utforskning, så læringskurven er bratt, forteller Berg.

Arbeidslivsnært og tverrfaglig

Ett av USNs mål er å levere godt kvalifiserte kandidater til arbeidslivet for å bidra til langsiktig vekst og løse samfunnsutfordringer. – Ett av våre hovedmål er å være arbeidslivsnære, sier Annett Arntzen, som er instituttleder for økonomi, historie og samfunnsvitenskap ved USN. – Å jobbe med reelle problemstillinger ved siden av studiet og skrive masteroppgave er viktig for å utvikle en dypere forståelse. I dagens samfunn, hvor vi har behov for tverrfaglig samarbeid og arbeid på tvers av sektorer, er den samfunnsvitenskapelige kunnskapen gull verdt.

Ønsker samarbeid med flere virksomheter

Arntzen mener samarbeidet med SpareBank1 BV er svært nyttig for alle parter.  Nå etterlyser hun flere bedrifter som vil delta i liknende samarbeid.
– Et nytt kull med studenter skal ut i virksomhetene og jobbe neste høst og søknadsprosessen er snart i gang. Vi vil gjerne samarbeide med enda flere virksomheter, sier Arntzen.

Buen oppfordrer også andre bedrifter til å bli med.

– Dette kan være en viktig faktor for at unge kommer seg ut i arbeidslivet etter endt studie. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi er med på å utvikle et verktøy som både det lokale næringslivet og studentene har nytte av, avslutter Jørund Buen.

[email protected]