Hjem Kultur «Mellom øss to» og Gospel Choir

«Mellom øss to» og Gospel Choir

Høsten 2019 kunne Drammen International Gospel Choir feire ti år. Høydepunkter har vært Elvis-konserter med The FAB-3, Allsang på Grensen og koring under Melodi Grand Prix. Nå inviterer de til ny konsert i Åssiden kirke med den godt etablerte artisten Lewi Bergrud. Konserten «Mellom øss to» arrangeres 15. mars i Åssiden kirke. Totningen er kjent for å servere melodiøs, sjelfull poprock med kraft og tyngde, kombinert med sterke tekster om livet. 

Bergrud regnes som et musikalsk multitalent som leker seg med både gitarer, bass og tangenter – mens han synger fletta av de fleste. Mange har sikkert sett ham på Beat for Beat på NRK. 

Drammen International Gospel Choir kan se tilbake på mange store konsertopplevelser. Her fra fjorårets juleturne for fulle kirker med Didrik Solli Tangen. Foto: DIGC.

Ny musikalsk ledelse

I fjor vår takket Sven Jøran Michelsen av etter nesten ti år som dirigent. I 2020 står koret med ny musikalsk ledelse, pianisten Trond Akerø-Kleven og artisten Kristin Mindre Kråkenes. Førstnevnte har vært korets faste pianist i en årrekke og er dessuten organist i Åssiden kirke. 

Kråkenes, som har erfaring som dirigent for «Norwegian Gospel Voices», er en erfaren musiker, artist og dirigent fra Frekhaug utenfor Bergen. Hun har gitt ut fire soloalbum, og jobber nå med sitt femte. Debutplaten ble av Bergens Tidende omtalt som «En debutplate med til dels svimlende kvaliteter». Avisen Østlendingen omtalte Kristin slik: «Hun lager sofistikert og spennende popmusikk, som oftest sjarmerende lavmælt uten store fakter». 

[email protected]