Hjem Nyheter Videoen var ikke død – Geir tror på gammelt leiekonsept

Videoen var ikke død – Geir tror på gammelt leiekonsept

En digitalisert verden, der filmer tilbys på nett og kabel, skulle presumptivt bety en sakte død for den tradisjonelle videobutikken. Den gang ei.

Med over 34 års erfaring som videoutleier i Tråkka Senteret i Krokstadelva, har Honve både nok ballast og nok framtidstro på eget konsept.

Siden 1986 har hans Videoforum vært en del av Mix-kjeden og NorgesGruppen – og tronet fysisk i front av Tråkka-senteret. Etter forhandlinger med huseier, havnet Honves videobutikk noe i skyggen, uten at han fortviler av den grunn.

– Vi hadde opsjon på de samme lokalene som vi har hatt siden starten. Men så lenge Meny inntok dette lokalet, så jeg mitt snitt til å utnytte mulighetene, sa han til Byavisa da han flyttet i 2016.

Han snakker fortsatt i vi-form fordi det er hans kone gjennom snart 30 år, Hilde Andersen, som sitter på aksjene i Videoforum, nå Max Film og Spill AS.

Med ny etasje og fasjonable utleielokaler fremstår nye Tråkka Senteret som et trekkplaster midt mellom Krokstad Senter og Buskerud Storsenter. Med fem betjente solarier, som han åpnet i 2016, kom Honve inn i et helt nytt marked. Foto: Geir Arneberg

Satser på flere hester

Honve ser bare muligheter i lokale i Tråkka Senteret. Først og fremst fordi han opplever at Meny trekker kunder og folk til senteret. Dernest fordi senteret fikk en ny, fasjonabel «look» med påplusset leilighetsetasje over det gamle senteret – men også fordi han stoler på at kundene vil komme også i fremtiden.

Tidligere var Videoforum ensbetydende med videoutleie, samt kjøleskap med brus og sjokolade i et trangt lokale. Så tok de sats og utvidet fra 100 til 200 kvadrat. I dag betyr det leiefilm, kjøpefilm, godteriutsalg, pølser, kaffe, tipping, spill – og solarium.

– Sistnevnte var en voldsom investering for et relativt lite firma. Vi kjøpte fem senger fra Tyskland. Samlet pris på millionen, røper han.

Investeringen er inntjent i dag

Og hva gjelder flere hester, så fikk han også rikstototipping i lokalene for to-tre år siden.

– Vi har direkteoverforinger fra banene. Det er blitt et populært konsept, sier han, og minner om at han også er den eneste i området med «ordentlig» soft-is.

Ment som hobby

Geir Honve er opprinnelig vossing, men flyttet til Krokstadelva i 1985, året før han startet Videoforum. Interessen for film har han hatt hele tiden, og da han startet opp gjorde han det mest for hobby på grunn av sin filminteresse.

– Jeg jobbet for en bedrift i Mjøndalen, men hadde mye fritid igjen. Dessuten likte jeg å jobbe, og startet derfor Videoutleie i den gangen nybygde Tråkka Senteret. På den tiden trodde alle at videoutleie var lettjente penger. En periode var det fem videobutikker bare i Krokstadelva. Mange av dem forsvant like fort som de kom. Grunnen til at jeg klarte meg, var fordi jeg satset på fine lokaler, god service og nyheter. Akkurat som den gang, er det fortsatt de nyeste og beste filmene som selger.

Apropos salg, så er 25 prosent av det nye lokalet til Honve tilegnet salgsfilmer.

– Kjøpefilmmarkedet går greit, men leiefilmene går ikke like godt lenger. Anslagsvis omsetter jeg i dag film for under 10 prosent av totalen, sier han.

Men enn så lenge får han være alene om konseptet i hele Drammen.

[email protected]