I oktober kan du se billedkunstnere, og ekteparet Lena Akopian og Ashot Tonoian, sin kunstutstilling om miljø. Foto: Hina Aslam

– Miljøtema har alltid rørt, inspirert og formet min kunst

Skrevet av Hina Aslam
28.09.2020 07:20 - OPPDATERT 28.09.2020 12:30

Billedkunstnere og ektepar Lena Akopian og Ashot Tonoian er blant årets Kunst Rett Vest deltakere. Kunstutstillingen deres kan ses på Siloen.

Kunstutstillingen heter «Ikke bare svart og hvit»– et kunstprosjekt i offentlig rom i Drammen.

–  Miljøtema har alltid rørt, inspirert og formet min kunst, forteller billedkunstner Lena Akopian.

Forurensning forårsaket av menneskelig aktivitet, ved spredning av giftige stoffer i luft, vann og jord, skadelig effekt på menneskers helse, dyr og planter  er nøkkelord for dette prosjektet.

– Jeg utforsker tema og fokuserer på detaljer. Surrealistisk blanding av metaforiske elementer og referanser ligger i grunn for kunstverkene som unndrar seg automatisert forståelse. Målet med dette prosjektet er nå ut til et bredt publikum og å sette mer fokus på naturens sårbarhet, sier Lena Akopian.

I august i år ble flere av Lenas bilder plassert på holdeplasser langs bussrute nr. 3 i Drammen, hvor busskurene ble brukt som «galleristopp» på veien.

Mer av hennes og ektemann sin kunst kan du se 10.–18. oktober.

Lenas kunstprosjektet «Ikke bare svart og hvit» fortsetter i Siloen ved Drammensbiblioteket. Dørene blir åpne i to helger (10.-11. og 17.-18. okt.) kl 12:00-17:00.

Siloen er en gammel restaurert bygning som ligger rett i Drammens kulturhjerte, ved siden av biblioteket i Drammen. 

Hun ønsker alle kunstinteresserte er velkommen.

[annonse]
[email protected]