Hjem Nyheter Grasrotmillion til både Godset og Mjøndalen

Grasrotmillion til både Godset og Mjøndalen

De to lokale eliteserieklubbene var således de to store vinnerne da midlene fra Grasrotandelen ble fordelt. Strømsgodset er også den som har størst antall givere med 1746. Mjøndalen er hakk i hel med 1606 grasrotgivere. 

Nedenfor er lista over alle lokale lag og foreninger som har mottatt mer enn 50000 kroner fra Grasrotandelen:

Kilde: Norsk Tipping. 

Mange nye givere

65 000 nye grasrotgivere bidro sterkt til ny rekord for Grasrotandelen i fjor. Spillerne fordelte nesten 700 millioner grasrotkroner til det frivillige Norge i løpet av året. 

Bare drøyt 1,7 millioner kroner manglet for at Grasrotandelen skulle bryte 700-millionersstreken i 2019. Spillerne fordelte 698 265 345 kroner til norske lag, foreninger og organisasjoner tilknyttet Grasrotandelen, mot 649 millioner i 2018.

Hovedårsaken til økningen på ca 49 millioner, er at stadig flere av Norsk Tippings kunder knytter seg til Grasrotandelen. I 2019 ble det over 65 000 nye givere. Ved utgangen av 2019 hadde vi 1 246 406 grasrotgivere registrert.

Anne Helseth i Norsk Tipping gleder seg over 65 000 nye grasrotgivere i 2019.  

35 000 lag og foreninger

– Grasrotandelen er viktig for den norske frivilligheten. Lag og foreninger får et kjærkomment tilskudd til sin daglige drift. Totalt har vi nå over 35 000 lag og foreninger inne i Grasrotandelen, opplyser Anne Helseth i Norsk Tipping. 

239 av de 698 millionene ble generert i årets tredje og siste grasrotperiode, fra 1. september til 31. desember. Disse pengene utbetales til foreningene i disse dager. De øvrige midlene ble utbetalt i etterkant av de to andre opptjeningsperiodene tidligere i 2019.

?Slik fungerer Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning der Norsk Tippings kunder selv kan bestemme hvor en andel av selskapets overskudd skal gå. Ved å registrere en grasrotmottaker på sitt spillernummer, gir spilleren et beløp tilsvarende sju prosent av spillinnsatsen til et selvvalgt frivillig lag eller forening, forutsatt at foreningen har registrert seg som grasrotmottaker i Frivillighetsregisteret.

Det vil si at dersom du er grasrotgiver og spiller Lotto for 100 kroner, gir du automatisk sju kroner til din grasrotmottaker. Dette skjer uten at det går utover spilleinnsatsen, premien og vinnersjansene. 

Norsk Tipping er et statlig selskap med enerett på en rekke pengespill på det norske markedet.

Hovedoppgaven Stortinget har gitt Norsk Tipping er å kanalisere nordmenns spillelyst inn mot et offentlig kontrollert spilltilbud og forebygge problemer som kan følge av pengespill. Hele overskuddet går til samfunnsnyttige formål.  

[email protected]